30 / 04 / 2024

Otomobil devinden Rusya hamlesi: Kapısına kilit vurdular

Otomobil devinden Rusya hamlesi: Kapısına kilit vurdular

Japon otomobil devi Toyota, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından parça tedariki konusunda zorluk yaşandığı gerekçesiyle Rusya'daki fabrikasını kapatma kararı aldığını açıkladı.



Otomobil devi Toyota'nın, Rusya'daki fabrikasının kapatıldığı duyuruldu.

Şirketten yapılan açıklamada, Rusya'daki pazarın çekilmediği, parça tedarikinde yaşanan problemler nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtildi.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, Toyota’nın St. Petersburg şehrindeki fabrikasına kilit vurduğu belirtildi.

Şirketin, fabrikada çalışan işçilerine yönelik sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğine işaret edilen açıklamada, Toyota firmasının Rusya’daki araçlarına yönelik satış sonrası desteğini ise devam ettireceği kaydedildi.

Açıklamada, fabrikanın kaderiyle ilgili gerekli çalışmalara da başlandığı ifade edildi.

Öte yandan Rus Kommersant gazetesinde yaşananlara ilişkin yer alan haberde, Toyota’nın Rusya pazarından çekilmediği ama üretim için gerekli parçaların temin etmekte zorluk çıktığı için fabrikayı kapatma kararı aldığı belirtildi.

Bunun ardından Toyota'dan yapılan yeni açıklamada aradan altı aydan fazla bir süre geçmesine rağmen Rusya'daki koşulların iyiye gittiğine dair hiçbir gelişme olmadığı ifade edildi. Sonuç olarak Japon üretici çalışanlarının gitmesine müsaade etme kararı aldı ve fabrikadaki faaliyetlerine yeniden başlama bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.


Geri Dön