21 / 05 / 2024

Otomobil devinden Rusya hamlesi: Kapısına kilit vurdular

Otomobil devinden Rusya hamlesi: Kapısına kilit vurdular

Japon otomobil devi Toyota, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından parça tedariki konusunda zorluk yaşandığı gerekçesiyle Rusya'daki fabrikasını kapatma kararı aldığını açıkladı.



Durumdan etkilenen çalışanlar Toyota şirketinden yeniden iş bulma, yeni beceriler kazanma ve yasal zorunlulukların üzerinde maddi destek gibi yardımlar alacak. Fabrikanın kaderi ise henüz belli değil. Automotive News'te yer alan habere göre fabrika satılacak ancak henüz ortada resmi bir açıklama bulunmuyor.

Toyota'nın Saint Petersburg'daki otomobil fabrikası 2005 yılında inşa edilmeye başlandı. Fabrikadaki üretim ise 2007 yılında Camry modeli ile başladı ve 2016 yılında RAV4 ile fabrika genişletildi. Burada öncelikli olarak Rusya'da satılmak üzere yılda 100 bin adet otomobil üretiliyordu.

Öte yandan Japon üreticinin üretimi noktalaması Rusya'dan tamamen çekildiği anlamına gelmiyor. Mevcut Toyota ve Lexus müşterileri için servis ve satış çalışmalarına devam edilecek. Ancak şirket bu alanlarda mevcut duruma uyum sağlamak için sıfırdan yapılanma sürecine girecek.

Toyota'nın Rusya'da 2 bin 350 çalışanı bulunuyor. Bunların bin 900 tanesi Saint Petersburg fabrikasında çalışıyor. Diğerleri ise Moskova'da pazarlama, satış ve finans bölümlerinde görev alıyor. 

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

İŞKUR’dan 2500 kamu personeli alımı: KPSS şartı yok! 

Fed kararı ons altını uçuruma yuvarladı

 


Geri Dön