29 / 04 / 2024

kalıp altı iskelesi nasıl kurulur

kalıp altı iskelesi nasıl kurulur

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat iskelelerinde yaşanan kazaların önüne geçmek amacıyla kalıp ve taşıyıcı kalıp iskelelerinin projelendirilmesinin zorunlu olacağı düzenlemeye başlamak için çalışma başlatıyor.

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

Uzay Aksesuar Kalıp Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Aksesuar Kalıp Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Yılmaz tarafından kuruldu.

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

İslam Memiş 'Gram altın 1450, Dolar 25 lira olacak' dedi! Tarih verdi!

Gram altın yeni yılın ikinci gününde 1.100 TL'den işlem görüyor. Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2022 yılı için "gram altın 1.450 TL olacak" öngörüsünün neden tutmadığını açıklayıp, altın, dolar ve borsa için yeni rakamlar verdi. Altın için tahminini yükselten İslam Memiş, Haziran sonra

Tekeller Kalıp İnşaat Plastik Ham Madde Asfaltlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekeller Kalıp İnşaat Plastik Ham Madde Asfaltlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Ersan Ertuğrul tarafından kuruldu.

Ataklar Kalıp Plastik Ham Madde Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ataklar Kalıp Plastik Ham Madde Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Ersan Ertuğrul tarafından kuruldu.

Yurdakul İskele Ve Kalıp Sistemleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yurdakul İskele Ve Kalıp Sistemleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Yurdakul ve Muhammet Yurdakul ortaklığında kuruldu.

Gergen İnşaat Plastik Ham Madde Kalıp Asfaltlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gergen İnşaat Plastik Ham Madde Kalıp Asfaltlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da bin TL sermaye bedeli ile Bayram Hamurcu tarafından kuruldu.

Pusuda bekleyen altın esti gürledi! Herkes elindekileri şimdi bir kenara bıraksın! Hemen altına bakın

Pusuda bekleyen altın fiyatları ABD Hazine tahvillerinde yaşanan düşüş sonrasında jeopolitik risklerin artması ile esti gürledi. Altın fiyatları son 3 haftanın en yüksek rakamlarına ulaştı. Herkes elindekileri şimdi bir kenara bırakıp altına baksın...

Altın fiyatları düşüyor ama panik yapıp altın satanlar dizlerini dövecek uyarısı

Altın fiyatları dolardaki artışa nazaran güne düşerek başlasa da gün sonunda yeniden yükselmeye başladı. Altın uzmanı İslam Memiş, fiyatlardaki düşüşe aldanmayın elinizdeki altına sahip çıkın çok büyük soygun var elindekini satan dizlerini döver uyarısı yaptı.

Çeyrek altında beklenen yeni fiyatı duyanlar elinde avucunda olanı satıp kuyumcuya koştu! Rakam inanılmaz

Altın piyasasında, en düşük 972 bin lira, en yüksek 981 bin 560 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, 977 bin seviyelerine kadar çıktı. Altın uzmanları çeyrek altında inanılmaz fiyat beklentisini açıkladı. Dolar eğer bugünkü fiyattan sabit kalırsa altın uçacak!

Kripto paralar yok olmuyor, miras olarak bile kalıyor! 

Kripto paraların miras olarak kalıp kalmayacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki kripto paralar miras kalır mı? İşte ayrıntılar...

Monitör İnşaat Otomotiv Reklam Kalıp Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Monitör İnşaat Otomotiv Reklam Kalıp Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Arif Durmaz tarafından kuruldu.

kalıp altı iskelesi nasıl kurulur Haberi

kalıp altı iskelesi nasıl kurulur

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından betonarme yapılarda kullanılan kalıp ve iskeleler için bir dizi standart ve güvenlik kriterini içeren düzenlemeye geçiliyor.

Kalıp ve kalıp altı iskelenin sadece tecrübeye dayalı olarak yapılması ve artan kazalar sonrasında çalışmalara başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) akademisyenleri ile iskele kazalarına kesin çözüm üretmek için çalışmalarda bulundu. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; "Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ Taslağı" hazırlanıp, Bakanlığın internet sitesinde görüşmelerde bulunuldu. Düzenleme kapsamında Bakanlık, betonarme yapılarda kullanılan kalıp ve iskelelerin yeni standartlarını ve güvenlik kriterleri tespit edildi.

PROJE OLMADAN KALIP VE TAŞIYICI KALIP İSKELE KURULAMAYACAK

Bu durumda hazırlanan tebliğin yayımlanmasının ardından kalıp ve taşıyıcı kalıp iskelelerinin projelendirilmesi...