19 / 05 / 2024

Kamboçya sel

Kamboçya sel

Kamboçya'da muson yağmurları nedeniyle ağustos ve temmuz dönemlerinde seller meydana gelliyor. Kamboçya'yı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurunun neden olduğu selde 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Selçuk Geçer doların ne kadar olacağını açıkladı! Herkes Kapalıçarşı'ya akın etti! Dolar tam bu kadar olacak!

Dolar yorumları ile ün kazanan Ekonomist Selçuk Geçer, para piyasalarını değerlendirerek doların en kadar olacağını açıkladı. Herkes Kapalıçarşı'ya akın etti! Dolar tam bu kadar olacak.

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

Karalar bağlayan yatırımcıya Selçuk Geçer'den doların 24 TL olacağı tarih! Hemen bakmayan sonra bin pişman olur! 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çok önemli bir konuyu yorumladı. Borsa yatırımcılarının da yakından izlediği Geçer, doların 24 TL`ye çıkacağı tarihi açıkladı. İşte yatırımcıların heyecanla beklediği o açıklama..

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer dolardaki büyük kırılmanın ne zaman yaşanacağını açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda kırılma yaşanacağını belirterek, enflasyon ile birlikte hissedilen gerçek dolar rakamını da açıkladı.

BDDK'nın ticari kredi düzenlemesi sonrası düşüş yaşayan doların kaç liraya çıkacağını Selçuk Geçer açıkladı

BDDK açıklaması sonra 17 Türk Lirası seyrinde gezen dolar, ani düşüş yaşadı. Yatırımcı ise merakla bekliyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise tarih vererek doların kaç liraya çıkacağını açıkladı. İşte detaylar…

Murat Kurum: Ülkemizde daha önce görmediğimiz olaylarla karşılaşacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " Ülkemizde daha önce görmediğimiz olaylarla karşılaşacağız. Yoğun yağış, sel, heyelanlar daha sık görülmeye başlanacak” şeklinde konuştu.

Eylül ayı yaşlı ve engelli aylıkları bugün yatırılmaya başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Selçuk, eylül ayı yaşlı ve engelli aylıklarının, bugün hesaplara yatırılmaya başlanacağını bildirdi.

Sigorta sektörü Giresun ve Rize’deki sel felaketinin yaralarını sarıyor!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada, "Giresun ve Rize’de yaşanan sel felaketlerinin ardından da sigortalıların hasarlarının en kısa sürede tespiti ve hasar ödemelerinin yapılması için çalışmalarımıza başladık" dedi.

Zehra Zümrüt Selçuk: Giresun'da SGK prim ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Selçuk, Giresun’da SGK prim ödeme süresinin 31 Aralık'a, SGK’ya verilecek prim belgelerinin süresinin de 15 Aralık’a ertelendiğini bildirdi.

Jeoloji Mühendisleri Odası: Giresun’u sel değil, beton lobisi vurdu!

Jeoloji Mühendisleri Odası, Giresun’da yaşanan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, şehirlerin doğa kaynaklı afetlere karşı korumasız hale getirildiğini belirtti.

Süleyman Soylu'dan Of'taki sel ve heyelanlara ilişkin açıklama!

Of'ta yaşanan sel ve heyelana ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Dere kenarlarına ev yapmamak belki bu işin birinci kuralıdır" dedi.

Düzce'de sel felaketi yaşanan bölgelerde inşaat çalışmaları başlıyor!

Düzce Cumayeri, Akçakoca, Gümüşova ve Çilimli ilçelerinde, Melen Çayı'nın taşması sebebiyle birçok noktada meydana gelen sel ve heyelanda zarar gören 49 köyde, alt ve üstyapı çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı.

Esenyurt'ta selde yaşanan hasarın sebebi imar planlarının yok sayılması mı?

TMMOB Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, Esenyurt'ta yaşanan sel felaketi sonucunda ortaya çıkan hasarın imar planlarının yok sayılması ve mimarlık ve şehircilik ilkelerine aykırı planlamalar sebebiyle oluştuğunu söyledi...

Kamboçya sel Haberi

Kamboçya sel

Kamboçya'yı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurunun neden olduğu selde 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


Kamboçya basınına göre, Güneydoğu Asya'nın en uzun nehri Mekong'un  sel suları nedeniyle taştığı Kompong Cham'da yaklaşık 4 bin aile yüksek bölgelere tahliye edildi. Bölgeyi etkisi altına alansel nedeniyle 20 kişi öldü.


Başkent Phnom Penh'in de yağışın şiddetini arttırması halinde sel tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapıldı. Phnom Penh Belediyesi Sözcüsü Long Dimanche, sel olasılığına karşı tüm tedbirleri aldıklarını, ihtiyaç olması halinde kritik bölgelerdeki evlerin de boşaltılabileceğini kaydetti.


Kamboçya'da muson yağmurları nedeniyle ağustos ve temmuz dönemlerinde seller meydana gelebiliyor. Geçen yılki selde 165 kişi boğularak hayatını kaybetmiş, 2011'de ise 250 kişi ölmüş, binlerce kişi evsiz...