16 / 06 / 2024

kamerun geniş yatırım fırsatları

kamerun geniş yatırım fırsatları

Sahraaltı Batı Afrika’nın önemli ve stratejik ülkelerinden Kamerun ile yazı dizimize devam ediyoruz. Kamerun’da ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 70’i geçimini tarımsal faaliyetlerden temin ediyor.

Google Avrupa’da 3 milyar avro ek yatırım yapacak!

Google, Finlandiya, İrlanda, Belçika ve Hollanda’da bulunan veri merkezlerini genişletmek amacıyla 3 milyar avro ek yatırım yapacak.

Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Yazlık konutların fiyatları ortalama 50 bin liradan başlıyor, fiyatların geniş bir yelpazede seyrettiği konut piyasasında yazlıkların değeri 30 milyon lira ve üzerine kadar da uzanabiliyor. Peki Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

KDV sistemi yatırımın önüne engel!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) "Genişletişmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında konuştu. Ağbal, "KDV sistemi, bu haliyle sürdürülebilir değil. Yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünde ciddi bir engel oluşturuyor'' ifadelerini kullandı.

İsrail'den Yahudi yerleşim birimleri için 20 milyar dolarlık yatırım!

İsrail, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerinin inşası ve genişletilmesi için 20 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi.

Zeytinburnu'nda yatırım fırsatları konuşulacak!

Sahil şeridine sahip lokasyonu, ulaşım ağlarının merkezinde oluşu ve altyapı yatırımlarıyla İstanbul’un yükselen değeri Zeytinburnu’nun potansiyeli ile sunduğu yatırım fırsatlarını içeren geniş kapsamlı araştırma raporu kamuoyuna açıklanacak.

Orta ve Batı Afrika ülkelerine yatırım çağrısı!

Kanada, Kamerun ve Batı Afrika Ticaret Odası Başkanı Yasin Erdem, Batı Afrika'da müteahhitlik, enerji, iletişim, sağlık ve eğitim gibi çok sayıda sektörde yatırım imkanı bulunduğunu ifade ederek, "İş adamlarımızı Batı Afrika'ya yatırıma davet ediyorum. dedi.

Ekvador Puerto Bolivar Limanı'na 750 milyon dolarlık yatırım!

Yıldırım Holding'in iştiraki olan Yılport Holding, Ekvador'daki Puerto Bolivar Limanının işletme haklarını 50 yıllığına devraldı. Firma , limanın genişletilmesi ve modernizasyonu için toplam 750 milyon dolar yatırım yapacak.

Dağ Mühendislik'ten Konya'ya konut yatırımı!

Dağ Mühendislik 5 bin kişilik iftar yemeği verdi. Doğaşehir Konutları'nın geniş yeşil alanları olan sosyal tesisinde gerçekleştirilen yemekte Doğan Dağ yaptıkları projelerden bahsederken yeni yatırım yapacaklarının da müjdesini verdi.

Akzirve Gayrimenkul Yatırım 2 projesini tanıttı!

Akzirve Gayrimenkul Yatırım, kendi finansal olanakları ve deneyimiyle inşa edeceği 2 projesini tanıttı. Akzirve, Bahçeşehir'de ve İstanbul Nakliye Ambarları arazisinde hayata geçireceği projeleriyle faaliyetlerini genişletecek.

TPI Türkiye'deki ikinci yatırımını İzmir'e yapıyor!

HUMMER adlı askeri aracı kompozitle hafifleten ABD'li TPI, Türkiye'deki ikinci yatırımı da izmir'de yapacağını açıkladı. TPI Composite'in CEO'su Steve Lockard, uluslararası genişleme planını Türkiye'deki yeni yatırımla sürdüreceklerini söyledi.

Kırsal kesime 100 milyon TL'lik yatırım yapacağız!

Kırsal kesimlerdeki yol ihtiyaçlarını gidermek için makina parkını genişlettiklerini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “2015 senesi içerisinde kırsal kesime toplam 100 milyon Liralık yatırım yapacağız” dedi.

Kırsal kesimlere 100 milyon liralık yatırım yapacağız!

Kırsal kesimlerdeki yol ihtiyaçlarını gidermek için makina parkını genişlettiklerini söyleyen Antalya Bûyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "2015 senesi içerisinde kırsal kesime toplam 100 milyon liralık yatırım yapacağız" dedi.

Ankara'da nereye yatırım yapmalı? Değeri yükselen bölgeler...

Yeni projelerle genişleyen Ankara'da en çok prim yapan bölgeler nereler? Nereye yatırım yapmak kazandırır? İşte gayrimenkul sektöründe İstanbul'un ardından gelen başkent Ankara'nın değeri yükselen bölgeleri...

kamerun geniş yatırım fırsatları Haberi

kamerun geniş yatırım fırsatları

Bu anlamda ihracata yönelik olarak üretilen başlıca tarım ürünleri kakao, kahve, pamuk, muz ve kauçuk olarak ön plana çıkıyor. Kamerun, dünyanın en büyük 6’ncı muz üreticisi konumunda. Ülkedeki en önemli endüstriyel faaliyet alüminyum üretimi. Alüminyum, kamu ve özel sektör ortaklığında işletilen Alucam tarafından üretilmekte.


Ülkedeki en önemli ekonomik faaliyetlerden biri de madencilik. Birincil ürün petrol yanında boksit, kobalt, demir filizi, altın, petrol ve doğal gaz alanlarında uluslararası madencilik firmalarının arama, işletme ve üretim faaliyetleri hızla artmakta.


Kamerun toprakları kuzeyde Sahra yarı çöllerinden güneye inildikçe çayırlara ve ekvatoral ormanlara kadar uzanıyor. Genel olarak ülkenin kuzeyi dışında doğa koşulları uygundur ve bol su kaynaklarına sahip. Doğal koşulların çeşitliliği ekonomik ve tarımsal faaliyetlerin çeşitlenmesini sağlamış. Orman ürünleri ülke için önemli geçim kaynaklarından birini oluşturmakta....