27 / 05 / 2024

kamerun türk müteahhitlerini davet ettmi

kamerun türk müteahhitlerini davet ettmi

Kamerun Şehircilik Bakanı Mbwentchou, ''Türk şirketler, Kamerun' da konut alanında yatırım yapmak istiyor. Kamerun'un yaklaşık bir milyon konut eksiği var. Türkiye'nin uzmanlığından yararlanmak istiyoruz'' dedi...

Suudi Arabistan'ın ambargosu, Türk müteahhitlerini vurdu!

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı resmi bir ambargo uygulaması da Türk ürünlerinin ülkeye girişimde bir takım zorluklar çıkartıyor. Suudi Arabistan'ın bu kararından da en çok etkilenen müteahhitlik sektörü oldu...

Suudiler Türk müteahhitlerini devre dışı bırakıyor!

Türk mallarını boykot kararı alan Suudi Arabistan, Türk müteahhitleri de boykot ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin ülkede 2018'de yaklaşık 3 milyar dolarlık iş aldıklarını fakat rakamın 2020'nin ilk 8 ayında 21 milyon dolara düştüğünü belirtti. 

Türk müteahhitleri Avrupa’ya yöneldi!

Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’da birçok ülke ile yaşanan siyasi sorunlar ve iç karışıklıklar, Rus ekonomisindeki sıkıntılar, Türk müteahhitlerini Avrupa’ya yönlendirdi. Özellikle Cengiz Holding, kara ve demiryolu ile birlikte tünel ihaleleriyle gündemde olan Slovenya’da projeler hayata geçiriyor.

İran'dan Türk müteahhitlere davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk müteahhitlerini İran'daki inşaat projelerine yatırım yapmaya davet etti

TOKİ Türk müteahhitlerini yurtdışına taşıyacak!

Türkiye'de alt ve orta gelirliye yönelik konut üreten TOKİ hayata geçirdiği projeler ile 100'den fazla ülkeye örnek oldu. TOKİ Türk müteahhitlerini yurtdışına taşıyacak.

Eximbank'tan Türk müteahhitlerine hazine garantili destek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eximbank'ın birçok ülkede yapılacak projelerde Türk müteahhitlerini bu şekilde hazine garantili olarak destekleyebileceğini vurguladı.

Rusya, Türk müteahhitleri bekliyor!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Türkiye Müteahhitler Birliği ev sahipliğinde Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen "Gündem 2016" başlıklı sohbet toplantısında konuşma yaptı. Karlov, “Türk müteahhitlerini Rusya’da dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Libya'daki belirsizlik Türk müteahhitlerini olumsuz etkiliyor!

Libya ve Irak'ta devam eden çatışmalar Türk müteahhitlerini de olumsuz etkiliyor. Müteahhitlerimiz, özellikle Libya'daki olumsuz durumun devam etmesi nedeniyle bu ülkede uzun zamandır faaliyet gösteremiyor.

Damdin Tsogbaatar: Türk müteahhitlerini Moğolistan'da görmek istiyoruz!

Moğolistan nüfusunun yüzde 67'sini 2021 yılına kadar nitelikli konutlara yerleştirmek istediklerini söyleyen Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Damdin Tsogbaatar, "Türk müteahhitlik sektörünü Moğolistan'da görmek istiyoruz" dedi.

Türk müteahhitler rotayı Sahra Altı Afrika'ya çevirdi!

Türk müteahhitleri, mevcut pazarlarının yanı sıra rotayı, Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Güney Sudan’a çeviriyor. Türk müteahhitleri yurtdışında, 2014 yılında 255 yeni proje ile yaklaşık 22,5 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirdi.

Türk müteahhitlerin yurt dışında üstlendiği proje sayısı 7 bin 684’e ulaştı!

Türk müteahhitleri yurtdışında, 2014 yılında 255 yeni proje ile yaklaşık 22,5 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirdi. Türk müteahhitler 2023 yılında, yurtdışında üstlendikleri iş hacminin yılda 100 milyar dolar olmasını hedefliyor..

Arap ülkelerinde Türk müteahhitler önemli rol oynuyor!

UNS GROUP Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Aday Adayı İş Adamı Osman Ünsal Arap coğrafyasında özellikle inşaat sektöründe Türk müteahhitlerin önemli rolü olduğunu söyledi.

Türk müteahhitler 2014'te toplam 88 milyon dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli 2014 sonu itibarıyla 88 milyon dolara yükseldi. Bu, sektörün tarihindeki en yüksek yıllık ortalama proje bedeli rakamı oldu.

kamerun türk müteahhitlerini davet ettmi Haberi

kamerun türk müteahhitlerini davet ettmi


Kamerun Çevre ve Şehircilik Bakanı Jean Claude Mbwentchou, Kamerun'un yaklaşık bir milyon konuk eksiğinin olduğunu belirterek, "Türkiye'nin uzmanlığından yararlanmak istiyoruz'' dedi. 


Mbwentchou, Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan'ı ve Türk işadamlarından oluşan heyeti dün akşam kabul etti. Basın toplantısında Mbwentchou, Kamerun'un yaklaşık bir milyon konuk eksiğinin olduğunu ve Türkiye'nin yılda yaklaşık 8 bin yeni konut inşa ettiğini belirterek, Türkiye'nin bu uzmanlığından yararlanmak istedikilerini ifade etti. 


Büyükelçi Doğan da Türk şirketlerinin Kamerun'da konut sektöründe yatırım yapmak istediğini söyledi. 


Doğan,  Kamerun ile stratejik ortak olmanın birçok sorumluluk getirdiğini, Türk özel sektörünün sosyal konut ve altyapı çerçevesinde büyük yatırımlar yapma niyetinde olduğunu kaydederek, 61 milyar dolar finansmana sahip bir Türk şirket bulunduğu örneğini verdi. 


Büyükelçi Doğan, 28 Şubat'ta Kamerun'un Türkiye'deki ilk diplomatik temsilciliğini açacağını...