20 / 05 / 2024

Kamu hizmetlerinde vergi önemi

Kamu hizmetlerinde vergi önemi

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy bugünkü köşe yazısında kamu hizmetlerinde, mega projelerde ve birçok yatırımlarda verginin önemini anlattı. İşte o yazı...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Vergi borcu olanlar dikkat! Vadesi geçmiş borçlar için yeni düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı; Resmi Gazete’de “Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği” yayımladı. Buna göre; hak sahiplerinin vadesi geçmiş vergi borçları, ödemenin tamamı beklenilmeden merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden olan alacaklarından mahsup edilebilecek.

Vergi düzenlemeleri 2021'i nasıl etkileyecek?

Kesinleşmiş vergi borçları olmak üzere birçok kamu borcunun yapılandırılmasını kapsayan 7256 sayısı yasa, 2020'nin gündemindeydi. Peki borç yapılandırması neleri getirdi?

Vergi ve harçları kamu bankaları ve PTT tahsil edebilecek!

Vergi, harç, ceza ve diğer alacaklar, vergi daireleri vezneleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT vasıtasıyla tahsil edilecek.

Ankara'da vergi yapılandırması için 550 bin başvuru!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların peşin ve ilk taksit ödemesi için bugün son gün. Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Atıl kamu arsa ve binaları değerlendirilecek!

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

İdealist GYO 2016 yılının geçici vergi beyannamesini yayınladı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda vergi beyannamesi konusunda açıklama yaptı. İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016 yılı 3. dönem geçici vergi beyannamesini yayınladı.

Vergi affından faydalananlar kamu ihalelerine giremez mi?

Yeminli Mali Müşavir Güncel Gruop Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer vergi affından faydalanan mükellefleri için önemli uyarılarda bulundu. İşte o yazı...

Ütopya Turizm İnşaat vergi beyannamesini yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret Anonim Şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık geçici vergi beyannamesini yayınladı.

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri vergi beyannamesini yayınladı!

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri Anonim Şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık geçici vergi beyannamesini yayınladı.

Reysaş GYO 2. dönem vergi beyannamesini yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda 2. dönem geçici vergi beyannamesini yayınladı.

Kamu hizmetlerinde vergi geliri büyük önem taşır!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy bugünkü köşe yazısında kamu hizmetlerinde, mega projelerde ve birçok yatırımlarda verginin önemini anlattı. İşte o yazı...

Kamu hizmetlerinde vergi önemi Haberi

Kamu hizmetlerinde vergi önemi

Modern devlet anlayışı içinde toplumsal (ortak-kamusal) ihtiyaçlar her geçen gün artmaktadır. Bu ihtiyaçları karşılayan kamu hizmetlerini üretebilmek için de devletin harcama yapma ve bu harcamaları finanse edecek yeterlikte gelire ihtiyaç vardır.


Parasız eğitim ve sağlık için vergi geliri gerektiği gibi; yeterli düzeyde ve kalitede güvenlik, adalet ve savunma hizmeti sunulması için de vergi geliri son derece önem taşımaktadır.


Havaalanından-köprüye, İzmir-Körfez geçiş otoyolundan-denizin altından tüp geçit projesine, barajından-yoluna, suyundan-elektriğine kadar her şeyin vergilerle finanse edildiğinin farkındayız herhalde.

Doğrusu bir yandan bütün kamu hizmetlerini hızlı, kaliteli ve yeterli düzeyde olmasını talep etme, diğer yandan olabildiğince vergiden kaç(ın)ma çelişkisini yaşıyoruz yıllardır.


Açıkçası, toplum olarak kamu hizmetlerinin üretilebilmesi için vergi verilmesinin zorunluluğunu (tabii ki ödeme gücü olanları kastediyoruz) bir türlü içselleştirememişiz. Maliye jargonu ile söylersek, “bedavacılık sorununu”...