07 / 05 / 2024

Kamu idareleri kiralama genelgesi

Kamu idareleri kiralama genelgesi

Kamu idarelerinin taşınmaz kiralamalarına ilişkin genelge, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.Genelgeye göre Kamu idarelerinin taşınmaz kira bedelleri TÜFE'nin on iki aylık ortalamalara göre belirlenecek. 

Milli Emlak'tan Mart 2024 fırsatı: 2 ilde bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi kiralıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi için  kiralama ihalesi düzenliyor. İşte yatırımcılar tarafından merakla beklenen o ihale ilanları...

Sayıştay’dan İZBETON’a uyarı! İhalesiz kentsel dönüşüme geçit yok!

Kamu idareleri ve sosyal güvenlik kurumlarının ekonomik gelir ve giderlerini inceleyen Sayıştay, İzmir'deki belediyelere ilişkin 2022’ye ilişkin olan raporunu paylaştı. Sayıştay, bu kapsamda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı faaliyet yürüten İZBETON’un raporunu da açıkladı.

Son dakika! Kamu personeline tam 2,6 trilyon TL ödeme yapılacak!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri personeline gelecek sene 2,6 trilyon TL nakdi ödeme planlanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2024 bütçesinden personel giderleri için en büyük pay, 790,1 milyar TL ile Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldı.

Kamu çalışanlarına müjde! 1 trilyon lira nakdi ödeme yapılacak!

Genel bütçe kapsamı dahilindeki kamu idareleri personeline önümüzdeki sene toplam olarak 952,3 milyar Türk Lirası nakdi ödeme öngörülüyor. İşte detaylar…

İrtifak hakkı ve kiralama kaynaklı alacaklar yapılandırılacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İl özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'den fazlası bunlara ait şirketlerin taşınmazlar hakkında yapılan irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan alacakların da yapılandırma kapsamında olduğunu belirtti.

TF Varlık Kiralama 450 milyon TL kira sertifikası satacak!

TF Varlık Kiralama'nın ihracını gerçekleştirdiği TRDTFVK42114 ISIN kodlu kira sertifikalarının ihracına dayanak teşkil eden, 450 milyon TL tutarlı finansman desteği ve kamu kira sertifikası, başlangıç portföy varlığı olarak belirlendi.

Kamu kurumlarına ait 249 bin 514 lojman var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP’li Ömer Fethi Gürer’in sorusu üzerine ülke genelinde kamu idareleri tarafından kullanılan toplam 249 bin 514 adet lojmanın bulunduğunu söyledi.

Kamu taşınmazlarında kiralara 20 yıl sınırı geliyor!

Kamu taşınmazlarında 49 seneye kadar çıkan kiralama sürelerine bir çok alanda sınırlama getirilecek.

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

Mustafa Varank'tan inşaat firmalarına yerli malı kullanın çağrısı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat firmaları, kamu idareleri ve yerel yönetimlere yerli malı kullanmaları çağrısı yaptı.

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri TBMM'de!

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TF Varlık Kiralama'dan 23.9 milyon TL'lik kira sertifikası getirisi!

TF Varlık Kiralama A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre TF Varlık Kiralama kira getiri bildirisini yayınladı. 

Atatürk Orman Çiftliği'nin kiralama işlemlerine düzenleme!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğüne ait taşınır veya taşınmazların kiraya verilme süresi, kamu kurumları da dahil olmak üzere 10 yılı geçemeyecek. Bu süre sonunda Müdürlükçe yeniden ihaleye çıkılarak söz konusu kiralama işlemi yapılabilecek.

Kamu idareleri kiralama genelgesi Haberi

Kamu idareleri kiralama genelgesi

Kamu idarelerinin daha önceki yıllarda kiraladıkları ve sonraki yıllarda kiralayacakları taşınmazların kira bedelindeki artış, TÜFE'nin on iki aylık ortalamalara göre yüzde değişim oranını geçemeyecek. 

GENELGE
Bilindiği üzere, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 217 nci maddesinin birinci fıkrasının (ra) bendi ile “Kamu harcamalarında etkinlik, etkililik, ekonomiklik ve verimlilik sağlamak amacıyla gerekli standartları tespit etmek ve sınırlamalar koymak; bu hususlarda tüm kamu kurum ve kuruluşları için uyulması zorunlu düzenlemeleri yapmak ve tedbirleri almak” görev ve yetkisi Hazîne ve Maliye Bakanlığına verilmiştir. Buna göre: Türk parası cinsinden, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin daha önce 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca kiralamış olduğu taşınmazların kira artış oranının belirlenmesinde ve bu idarelerce 4734 sayılı Kanuna göre yeni yapılacak taşınmaz kiralamalarında...