15 / 05 / 2024

Kamu İdarelerinin Ticari Nitelikte Olmayan Taşınmazları

Kamu İdarelerinin Ticari Nitelikte Olmayan Taşınmazları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, ibadethaneler ile kamu taşınmazlarının imar barışı başvurusu hakkında duyuru yayımlandı.. 

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Ticari araç alacaklara faiz şoku! 400 bin TL'lik kredinin aylık taksiti 27 bin TL'yi aşıyor! 

Ticari araçlarda artan kredi faizleri araç alacakları zorluyor. Kamu bankaları ile özel bankalar da ticari kredilerin aylık taksit tutarları 27 bin TL'yi aşıyor. İşte detaylar...

Özel bankalar ticari kredileri durdurdu! Piyasada nakit sıkıntısı başladı!

Seçimlerden önce başlayan ticari kredi sorunu devam ediyor. Özel bankalar ticari kredileri tamamen durdururken kamu bankaları çok sınırlı sayıda kredi kullandırıyor.

TOKİ'den Nevşehir Ürgüp'e ticari satış birimleri! İhalesi bugün!

Kamu yatırımlarında gaza basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir Ürgüp'te ticari satış birimi inşa edecek. 

TOKİ, Ürgüp'te ticari satış birimleri inşa edecek!

Dar gelirli aileleri düşük peşinat ve taksitlerle ev sahibi yapan TOKİ, kamu yatırımlarını da sürdürüyor. TOKİ yeni kamu yatırımları kapsamında Nevşehir'de ticari satış birimleri inşa edecek.

Enerji tüketiminin 3'te 1'i kamu, ticari ve konut yapılarında kullanılıyor!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada enerji tüketiminin yaklaşık olarak 3'te 1'lik kısmının kamu, ticari ve konut yapılarında kullanıldığını belirtti.

Kamu katılım bankalarından İşe Devam Finansman Desteği!

Kamu katılım bankaları da kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için “İşe Devam Finansman Desteği”ni hayata geçirdi.

Üç kamu bankası 'İşe Devam Kredi Desteği'ni hayata geçiriyor!

Üç kamu bankası kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için "İşe Devam Kredi Desteği"ni hayata geçireceğini duyurdu.

Batışehir ticari üniteleri için 148 milyon 846 bin lira teklif geldi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Batışehir ticari üniteleri için 148 milyon 846 bin lira teklif geldi.

Evora İstanbul'da ticari üniteler için 14 milyon 450 bin lira teklif geldi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Evora İstanbul'da ticari üniteler için 14 milyon 450 bin lira teklif geldi.

Batışehir ticari ünitelerini 13 Aralık'ta ihaleye çıkaracak!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bağcılar'da inşa edilen Batışehir ticari ünitelerini 13 Aralık'ta ihaleye çıkaracak.

TOKİ Uşak'ta 797 adet ticari birim inşa edecek!

Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi 2 Etap 797 Adet Ticari Birim İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Uşak'ta TOKİ 797 adet ticari birim yaptıracak!

Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi 2 Etap 797 Adet Ticari Birim İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Kamu İdarelerinin Ticari Nitelikte Olmayan Taşınmazları Haberi

Kamu İdarelerinin Ticari Nitelikte Olmayan Taşınmazları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İbadethaneler İle Merkezi Yönetim Kapsamındaki Kamu İdarelerinin Ticari Nitelikte Olmayan Taşınmazlarının Başvurusu İle İlgili Duyuru yayımlandı.

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar’da yapılan değişiklikler 20 Eylül 2018 tarih ve 30541 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, “İbadethaneler İle Merkezi Yönetim Kapsamındaki Kamu İdarelerinin Ticari Nitelikte Olmayan Taşınmazları” için yapılacak başvurularda Yapı Kayıt Belgesi ücreti tahakkuk etmeyecektir.

Bu çerçevede;

- Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin ticari nitelikte olmayan taşınmazları için başvuru yapılacak ise, söz konusu Kamu idaresinin, mutlak suretle, işbu duyurunun ekinde yer verilen, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I), (II) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan kamu idarelerinden birisi olması, 

- İbadethaneler için yapılacak başvurularda ise, yapının bir bölümünde ticari maksatla...