08 / 05 / 2024

kamu ihalelerinde düzenleme

kamu ihalelerinde düzenleme

Kamu ihalelerinde yeni dönem Kamu ihalelerinde yerli malı teklif edene avantaj getirildi. İhalelerde artık zorunlu yerli katkı ve teknolojik yeterlilik uygulanacak. İhale yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler Resmi gazete’de yayınlandı...

Kamu ihalelerine girecek olanlar dikkat! Yeni düzenleme geldi!

Kamu ihalelerine giren binlerce şirketi ilgilendiren yeni bir düzenleme yapıldı. Peki bu düzenlemeden kimler nasıl etkilenecek, yeni düzenlemeyle ne gibi değişiklikler olacak?

Promosyon alamadım diye üzülmeyin! Yasal düzenleme geliyor

Promosyonlarla ilgili şikayetler karşılığını buldu. TBMM açıldığında ele alınacak ilk konulardan biri de emekli ve maaş promosyonlarına yasal düzenleme getirilmesi olacak. Bankalar müşteri ayrımı yapamayacak, başka bankaya gitmek isteyen engellenemeyecek ve promosyon ödemesini artırmayan kamu bankal

Kamu ihalelerine yeni düzenleme!

Kamu ihaleleri için yeni düzen yapılması planlanıyor. Kamu İhale Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenleme ile aşırı düşük teklif veren istekliler sigorta şirketi teminatıyla ihaleye katılabilecek.

Yerel yönetim taslağına yeni düzenleme geliyor!

Yerel yönetim taslağına düzenleme getiriliyor. Yeni düzenlemede, yapılacak harcamalar, Kamu İhale Yasası kapsamında “doğrudan temin” yoluyla düzenlenecek... 

Kamu ihalelerinde fiyat farkı mekanizması değişmeli!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, Dünya Gazetesi ekonomi yazarlarından Hüseyin Gökçe ile yaptığı röportajda "Kamu ihalelerinde fiyat farkı mekanizması değişmeli" dedi.

Kamu ihalelerinde ertelemeler ve iptallerde artış yaşanıyor!

Özelleştirme ve kamu ihalelerine ilginin azalması nedeniyle, iptal ve ertelemelerde artış yaşanıyor. Kamu ihalelerinde son dönemde ertelemeler ve iptaller üst üste gelmeye başladı.

Mersin'de çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Mersin Mut'ta Cumhuriyet Meydanı ve tarihi Laal Paşa Camisi çevresinde düzenleme çalışmaları başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi tarafından hazırlanan projenin Mersin Valiliği tarafından kabul edilmesinin ardından çalışmalar başladı.

Kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaatı işi yapım işi ihalesi 2. oturumu 10 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

İznik Sahili Düzenleme projesi onaylandı!

İznik Sahili Düzenleme Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından proje ihalesi tamamlanan ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan projenin önümüzdeki aylarda yapım ihalesinin de gerçekleştirileceği bildirildi.

Akşehir’de cadde düzenleme çalışmaları sürüyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başlattığı yatırımlar kapsamında Akşehir’de ana cadde düzenleme çalışmasını sürdürüyor.

Denizli'de kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde başlattığı kavşak düzenleme ve yenileme çalışmaları Albayrak Meydanı ile Vatan Caddesi ve Şehit Er Salih Bitiktaş Caddesi kesişimindeki kavşakta sürüyor.

Manisa Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Yaklaşık 500 yıl önce 16. yüzyılda Gedik Ahmet Paşa Manisa’nın Alaşehir ilçesine yaptırılan Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı.

kamu ihalelerinde düzenleme Haberi

kamu ihalelerinde düzenleme

Kamu ihalelerinde yeni dönem Kamu ihalelerinde yerli malı teklif edene avantaj getirildi. İhalelerde artık zorunlu yerli katkı ve teknolojik yeterlilik uygulanacak.


Kamu İhale Genel Tebliği, kamu mal alımı ve kamu hizmet alımı ihale yönetmeliklerinde yapılan değişiklikleri Resmi gazete’de yayınlandı. Buna göre, Genel Tebliğde yapılan değişiklikle serbest bölgelerde faaliyet gösteren Türk vatandaşları gerçek kişiler ile, Türkiye kanunlarına göre kurulmuş yabancı sermayeli firmalar yerli üretici sayılabilecek. Yerli üretici olduğunu ispat ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan alınacak belgeyle yapılacak.


Mal ve hizmet alımlarına yönelik değişiklikte, başta yüzde 15 zorunlu yerli malı tercihi limiti olmak üzere avantajlardan yararlanmak ve Ar-Ge süreçlerini desteklemek için tasarlanan ‘teknolojik ürün deneyim belgesi’ de esaslara bağlandı. Buna göre, teknoloji merkezi işletmelerinde, Ar-Ge merkezlerinde, kamu kurum ve kuruluşları, kanunla kurulan...