02 / 05 / 2024

Promosyon alamadım diye üzülmeyin! Yasal düzenleme geliyor

Promosyon alamadım diye üzülmeyin! Yasal düzenleme geliyor

Promosyonlarla ilgili şikayetler karşılığını buldu. TBMM açıldığında ele alınacak ilk konulardan biri de emekli ve maaş promosyonlarına yasal düzenleme getirilmesi olacak. Bankalar müşteri ayrımı yapamayacak, başka bankaya gitmek isteyen engellenemeyecek ve promosyon ödemesini artırmayan kamu bankal



Habertürk'te yer alan habere göre, promosyona özel kanun teklifi hazırlanma aşamasına geldi. Kanun ile emekliler, bankaya gitmeden istedikleri bankada maaş hesabı açabilecek ve başka bir bankaya gitmeleri engellenemeyecek.

Öte yandan özel bankaların emeklilere verdikleri nakit promosyon ödemeleri 7 bin 500 ile 10 bin Türk Lirası aralığına yükseltilirken promosyon yarışına katılmayan kamu bankalarının atacağı adımlar merak konusu olmuştu. Promosyon miktarı olarak özel bankaların 10'da 1'i oranında ödeme yapan ve 750 liralık bu rakamı artırmayan kamu bankaları; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet yağdı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön