17 / 05 / 2024

Promosyon alamadım diye üzülmeyin! Yasal düzenleme geliyor

Promosyon alamadım diye üzülmeyin! Yasal düzenleme geliyor

Promosyonlarla ilgili şikayetler karşılığını buldu. TBMM açıldığında ele alınacak ilk konulardan biri de emekli ve maaş promosyonlarına yasal düzenleme getirilmesi olacak. Bankalar müşteri ayrımı yapamayacak, başka bankaya gitmek isteyen engellenemeyecek ve promosyon ödemesini artırmayan kamu bankal



Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim’den itibaren öncelikli olarak maaş promosyonuna dair kanun teklifinin TBMM’ye getirileceği ise kulislerde konuşulanlar arasında. Öte yandan AK Parti tarafından TBMM’ye getirilecek kanun teklifinin bankaların emeklilerin maaşına bloke koymasının da önüne geçmesi bekleniyor. Bankalara kredi borcu olsa bile hiç bir nedenle emeklinin maaşını bloke edemeyeceği kuralı getirilecek. Bu konu hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatında da düzenleme yapılacağı ve emeklilerin bankaya gitmesine gerek kalmadan maaşına bloke konulmadan istedikleri bankaya taşıyabilecekleri ifade edildi.


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön