02 / 05 / 2024

Kamu ihalelerinde ertelemeler ve iptallerde artış yaşanıyor

Kamu ihalelerinde ertelemeler ve iptallerde artış yaşanıyor

Özelleştirme ve kamu ihalelerine ilginin azalması nedeniyle, iptal ve ertelemelerde artış yaşanıyor. Kamu ihalelerinde son dönemde ertelemeler ve iptaller üst üste gelmeye başladı.

Kamu ihalelerinde parasal limitler ve eşik değerler yüzde 79,89 artırıldı!

KİK tarafından düzenlenen Kamu İhale Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, 1 Şubat 2022 tarihinden sonra yürürlüğe girecek.

İnşaat sektörüne kur farkı müjdesi!

Kamu ihalelerinde Türk Lirası ile sözleşme yapan ve dövizdeki yükseliş sebebiyle sorun yaşayan inşaat şirketlerine kur artışı dikkate alınarak fiyat farkı ödemesi yapılacak.

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kamu ihalelerinde EKAP düzenlemesi!

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Kamu ihalelerinde Kovid-19 dönüşümü!

Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart tarihinden önceki yaklaşık bir aylık dönemde 7 bin 500 ihaleden 1500'ü elektronik ortamda gerçekleştirilirken, 10 Mart'tan bugüne yapılan 7 bin ihaleden 2 bin 500'ünde e-ihale kullanıldı.

Kamu ihalelerine corona virüs ayarı!

Kamu ihalelerinde koronavirüs sebebiyle sürenin uzatımı ve fesihle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlerin beklediği düzenleme çıktı!

Kamu ihalelerinde sözleşme fesih şartları yenilendi. Buna göre, Toplu Konut Kanunu kapsamında yapılacak sözleşmelerde yüklenici firma, sözleşmeyi fesh edebilecek.

Kamu ihalelerinde fiyat farkı mekanizması değişmeli!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, Dünya Gazetesi ekonomi yazarlarından Hüseyin Gökçe ile yaptığı röportajda "Kamu ihalelerinde fiyat farkı mekanizması değişmeli" dedi.

Kamu ihalelerine TL şartı geliyor!

Kamu kurum ve kuruluşları, mal ve hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, yabancı para birimi yerine Türk lirası üzerinden teklif alıp sözleşme yapacak

Teşvik belgesiyle inşa edilen binalar emlak vergisinden muaf olabilir!

Bakan Ağbal, yapacakları yasal düzenlemeyle kamu ihalelerinde ihale iptal edilmişse buradaki damga vergisini vatandaşa iade edeceklerini, yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilmiş binaları da emlak vergisinden muaf tutmak istediklerini kaydetti.

Kamu ihalelerinde ertelemeler ve iptallerde artış yaşanıyor!

Özelleştirme ve kamu ihalelerine ilginin azalması nedeniyle, iptal ve ertelemelerde artış yaşanıyor. Kamu ihalelerinde son dönemde ertelemeler ve iptaller üst üste gelmeye başladı.

Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, kanun ve yönetmelikler ile ihaleye katılım kuralları belirleniyor. Peki, ihaleye katılım kuralları nelerdir? Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Kamu ihale kurumu başvuru şartları!

Kamu ihalelerinde yapılacak mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin istekliler arasından seçilecek birisi üzerine bırakılıyor. Kamu ihalesine kimler girebilir? İşte kamu ihale kurumu başvuru şartları..

Kamu ihalelerinde ertelemeler ve iptallerde artış yaşanıyor Haberi

Kamu ihalelerinde ertelemeler ve iptallerde artış yaşanıyor

Kamu ihalelerinde son dönemde ertelemeler ve iptaller üst üste gelmeye başladı. Altıncı kez ertelenen 3. köprü bağlantı yolları ihalesinde olduğu gibi, önemli altyapı projelerine yatırımcı ilgisinin azalması nedeniyle, birçok kamu ihalesi planlanan tarihlerde yapılamıyor. 


Son olarak, Türkiye’nin en büyük havaalanı projelerinden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda müteahhit şirketin mali sıkıntıya girmesi sonrasında açılan ihaleye de talipli çıkmadı. Önce ertelendi, ardından iptal edildi. Şimdi devlet bütçesinden yapılması kararı çıktı. Özelleştirme kapsamındaki enerji santralleri ile ilgili teklif verme süreleri art arda uzatılıyor. Daha önce ihalesi 2 kez iptal edilen MP özelleştirmesinde 3. ihale hazırlığı var. Son dönemde birçok kamu ihalesi açıklandığı tarihte yapılamadı. Tam 6 kez ertelenen 3. köprü bağlantı yolları ihalesi bunun en çarpıcı örneği.


Çukurova Havalimanı gibi ertelemelerin ardından ihalesinden vazgeçilen projeler de...