20 / 05 / 2024

Kamu kiraları hızla artıyor

Kamu kiraları hızla artıyor

TÜM önlemlere karşın kamunun kira gideri hızla artıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk 6 ayında kamunun yaptığı kiralamalara ödediği rakam 700 milyon TL’ye ulaştı.

Kredi faiz oranlarındaki düşüş hızla devam ediyor!

Bankaların kredi faiz oranlarındaki düşüş hızla devam ediyor. Kamu bankaları konut kredisi faizlerinin ardından taşıt kredisinde dev bir faiz indirimi uyguladı. Bankaların kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Sevakin Adası çalışmaları hızla devam ediyor!

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Sevakin Adası’na ilişkin çalışmalarımız planlandığı gibi sizlerin de desteğiyle büyük bir hızla devam ediyor." dedi. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı hızla yükseliyor!

Çankaya Belediyesi’nin en önemli yatırım projesi olan Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı hızla yükseliyor. 

Cumhurbaşkanı: Hızla konut üretip milletin talebine cevap verdik!

TOKİ'nin 15 yıllık süreçte önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Dünün ihtiyacı hızla konut üretip milletin talebine cevap vermekti. İşte TOKİ bunu yaptı"dedi.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm hızla sürüyor!

Kayseri Hacılar bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Hacılar'da kentsel dönüşüm kapsamında 1. etapta yer alan 200 dairede inşaat sürüyor. 

Konut satışları hızla artıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, inşaat sektörünün ülkemize ciddi istihdam sağladığını belirterek yatırımların ve konut satışlarının hızla arttığını açıkladı. 

Blueground New York pazarında hızla büyüyor!

1 ay ve üzeri süreli konaklama ihtiyacı içerisindeki kişiler için otel konforunda ev yaşamı sağlayan Blueground, New York pazarında hızla büyüyor.

Körfez Geçiş Projesi hızla hayata geçirilmeli!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, Körfez Geçiş Projesi'nin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Düden Katlı Kavşak çalışmaları hızla ilerliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya ulaşımına kazandıracağı dev projelerden Düden Katlı Kavşağı çalışmaları hızla devam ediyor. Başkan Menderes Türel’in incelemelerde bulunduğu 3 katlı kavşak kademe kademe ulaşıma açılacak.

İskenderun TOKİ Konutları hızla yükseliyor!

TOKİ tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesinde inşa edilen bin 55 konutluk projede çalışmalar hızla devam ediyor.

Ant Yapı Londra'daki projelerine hızla devam ediyor!

Ant Yapı, Avrupa'nın marka şehri Londra'da üç farklı lüks projesine hızla devam ediyor. Projeler yakın zamanda tamamlanmış olacak.

Beylikdüzü Kavaklı hızla dönüşüyor!

Beylikdüzü Belediyesi, inşaat firması işbirliği ile sosyal ve dini tesis çalışmalarına devam ediyor. Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi hızla dönüşüyor.

Çevreci çatılar hızla yayılıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adil Baştanoğlu yaptığı açıklamada Çevre Haftası'nda çevreci çatıların hızla yayıldığını açıkladı

Kamu kiraları hızla artıyor Haberi

Kamu kiraları hızla artıyor

TÜM önlemlere karşın kamunun kira gideri hızla artıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk 6 ayında kamunun yaptığı kiralamalara ödediği rakam 700 milyon TL’ye ulaştı.


Geçen yılın aynı döneminde rakamın 550 milyon TL olduğu dikkate alındığında, kiralamalarda 2015 yılındaki artış oranı yüzde 27 seviyesine çıkıyor. Sadece lojmanlara, hizmet binalarına, arabalara değil; hayvan kiralamalarına yapılan ödemeler de bu yıl ciddi biçimde arttı. Geçen yılın ilk yarısında canlı hayvan kiralamalarına ödenen tutar bir milyon TL iken, bu yıl rakam 22 milyon TL’ye ulaştı. 


2014 yılı bitmeden yayınlanan önlemlerle, araç kiralama ve şoför ücretlerine üst sınır getirilirken; daha tasarruflu olması için taşıtların şoför hariç kiralanması öngörülmüştü. Bu önlemlerle, kamunun 100 milyon TL tasarruf edeceği belirtilmişti. Ancak bu önlemlerle başlayan 2015 yılının ilk...