04 / 05 / 2024

Kamu konutları satılacak mı

Kamu konutları satılacak mı

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Güntay Şimşek bugünkü yazısında kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması gerektiğinden bahsetti. İşte o haber...

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

TOKİ Temmuz 2023 başvuruları resmen başladı, konutlar 2 bin 491 lira taksitle satılacak! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

TOKİ Temmuz 2023 başvuruları resmen başladı, konutlar 2 bin 491 lira taksitle satılacak... Bu tarihleri sakın kaçırmayın...

İstanbul'da 120 adet kamu konutu ihale ile satılacak!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, 4 ilçede bulunan 120 adet kamu konutunu satışa çıkardı. İhale 16 - 29 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Çankaya'da 398 kamu konutu satışa çıktı!

Ankara Çankaya İlçesinde bulunan 398 adet kamu konutu, 30 Haziran - 22 Temmuz 2020 tarihleri arasında 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca açık teklif usulü ile satılacak.

81 ilde 50 bin lojman satılacak!

Sıfır konuttaki kredi kampanyalarının benzeri kamu lojmanları için de uygulanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması kapsamında başlattığı çalışma kapsamında 81 ilde 70 bin TL'den başlayan fiyatlarla 50 bin lojman satılacak...

Kat mülkiyetli kamu konutları satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata uyan kat mülkiyetli kamu konutların satışı için harekete geçti. Bakanlık Resmi Gazete’de satışa ilişkin bilgileri paylaştı.

Kamu lojmanları satılacak mı?

Torba Tasarı'da yer alan hükümler kamu lojmanlarının satılacağını mı söylüyor? Kamu lojmanları satılacak mı? Lojmanlar nasıl satılacak?

3. İstanbul Konutları satılık ev fiyatları!

3. İstanbul Konutları satılık ev fiyatları 501 bin TL'den başlıyor. Teslimleri 2019 yılında yapılacak olan 3. İstanbul projesi

Gaziantep Çamlıca Konutları'ndaki dükkanlar taksitli satılacak!

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Çamlıca Konutlarındaki dükkanlar, Belediye meclisinde alınan kararla artık taksitli satılacak.

Yunanistan'ın kamu malları satılacak!

Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleşitrme programı hızlandırılacak. Ülkenin malı mülkünün satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques Le Pape atandı.

Kamu konutları lojman kiraları 2016!

Kamu konutları lojman kiralarında yapılacak zamlar Milli Emlak Genel Tebliği ile açıklanıyor. Lojman kira bedellerinde senelik olarak zamlar uygulanıyor. İşte kamu konutları lojman kiraları 2016..

Şahinbey Yeşilvadi Konutları satışa çıkıyor!

Yeşilvadi Parkı karşısında 50 bin metrekarelik alanın kamulaştırılmasının ardından yapımına başlanan Yeşilvadi 702 Konut tamamlandı. Önümüzdeki ay içerisinde satışı gerçekleştirilecek konutlar yapılacak ihaleyle vatandaşlara satılacak.

İkitelli Ayazma Emlak Konutları satış fiyatları!

Toplam 11 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede kura çekilişi yarın yapılacak. İkitelli Ayazma Emlak Konutları satış fiyatları 2+1 dairelerin 445 bin TL 'den başlıyor.

Kamu konutları satılacak mı Haberi

Kamu konutları satılacak mı

Hassas bir okurum hatırlattı: “Kamu konutlarının yüzde 70’inde -Doğu ve Güneydoğu hariç- özellikle de büyük şehirlerde, üst düzey yöneticiler ve kurumların teftiş kurullarındaki müfettişler oturuyor. Bunlar neden ekonomiye kazandırılmıyor?”


Evet, kamu lojmanları, görev tahsisli olduğundan, 25 yaşında işe giren bir müfettiş, 65 yaşına kadar oturabiliyor. Mesela, yaklaşık olarak 40 yıl Ankara’nın Çankaya’sında, 1500 TL’lik kira bedelli bir evde, 250 TL’ye oturulabiliyor. Burada oturan müfettişlerin minimum aylık maaşı 4500 TL. Belli süreyle lojmanlarda oturması gereken (kanuni kurallara uygun) müdürler, memurlar dışında üst düzey bürokratların sekreterleri, şoförleri de kullanabiliyor. Sıra tahsisli lojmanlarda bir memura, memurluk hayatı boyunca sıra gelmezken, teftiş kurullarında çalışan bir odacı veya şoför, ömrü boyunca oturabiliyor. Hâsılı Sayın Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu lojmanların ekonomiye kazandırılması gerekmez mi?




Güntay...