24 / 07 / 2024

Kamu lojmanı satışları

Kamu lojmanı satışları

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamudaki lojmanların sayısını açıkladı. Ağbal’ın verdiği bilgiye göre kamuda, tam 245 bin 196 adet lojman bulunuyor.

Milli Emlak'tan lojman fırsatı! Satış fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Bursa Yıldırım'da kamu lojmanı satışı için ihale düzenliyor. Merakla beklenen ihale 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

2 bin 500 kamu konutu satışa çıkıyor!

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler bu yıl içinde de 2 bin 500 kamu konutunun satılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, kamu bankalarındaki faiz indiriminin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

24 bin lojman için dev ihale!

Kamuda lojman satışları başlarken, 66 ilde 9 bin 650 kamu konutunun satışından 2.1 milyar lira gelir elde edilmesi amaçlanıyor. Ocak ve Şubat aylarında 24 bine yakın kamu konutunun satışa çıkması planlanıyor. 

İzmir'de 111 kamu konutu satışa çıkarıldı!

İzmir Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce Konak, Karşıyaka, Selçuk ve Karabağlar ilçelerinde bulunan 111 kamu konutu satışa çıkarılıyor. Lojmanların satışı 17 Kasım 2020 günü gerçekleşecek. 

Kredi faizleri düştü, konut satışları patladı!

Kamu bankaları tarafından Haziran ayı başında başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konut satışlarında rekora sebep oldu. 2020 Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 kişi ev sahibi oldu.

Taşınmaz satışlarından 9,9 milyar lira gelir bekleniyor!

Devlet; gelecek 3 yıl içerisinde arsa, lojman, sosyal tesis gibi gayrimenkul satışlarından 9 milyar 925 milyon 841 bin lira elde etmeyi amaçlıyor.

Muğla'da 51 kamu lojmanı 11.8 milyon TL'ye satılıyor!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı Menteşe Emlak Müdürlüğü tarafından 51 adet kamu lojmanı 11 milyon 825 bin TL'ye satılıyor.

Konut satışlarındaki artış kime yaradı?

Son 2-3 ayda kamu bankaları aracılığıyla konut satışlarında ciddi artışlar sağlandı. Peki bu politika veya uygulama neye yaradı? Kime ne sağladı?

Konut satışlarında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin 357 adetle tüm zamanların aylık rekoru kırıldı. Kamu bankalarının düşük maliyetli destekleri de bugüne kadar görülen en yüksek ipotekli satış rakamını da getirdi.

Kamu lojmanı satışları Haberi

Kamu lojmanı satışları


Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamudaki lojmanların sayısını açıkladı. Ağbal’ın verdiği bilgiye göre kamuda, tam 245 bin 196 adet lojman bulunuyor.  AKP iktidara geldiğinde 206 bin olan lojman sayısının da 39 bin adet arttığı belirlendi. Buna göre en çok lojman, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde bulunuyor. Bu kapsamda bakanlık ve kuramlara ait toplam 214 bin 343 lojman var. Özel bütçeli kamu idarelerinin ise 18 bin 689 lojmanı bulunuyor. En çok lojmana sahip 3’üncü sıradaki kamu kurumlan ise üniversiteler oldu. Yüksek öğretim kuramlarının sahip olduğu lojman sayısı 11 bin 777. En az lojman ise, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) gibi kuruluşlarda. Bu kuramlara ait 387 lojman bulunuyor.


Ağbal, lojmanların idaresiyle ilgili olarak da “Milli...