18 / 05 / 2024

Kamuya ait 245 bin 196 adet lojman var!

Kamuya ait 245 bin 196 adet lojman var!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamudaki lojmanların sayısını açıkladı. Ağbal’ın verdiği bilgiye göre kamuda, tam 245 bin 196 adet lojman bulunuyor.




Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamudaki lojmanların sayısını açıkladı. Ağbal’ın verdiği bilgiye göre kamuda, tam 245 bin 196 adet lojman bulunuyor.  AKP iktidara geldiğinde 206 bin olan lojman sayısının da 39 bin adet arttığı belirlendi. Buna göre en çok lojman, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde bulunuyor. Bu kapsamda bakanlık ve kuramlara ait toplam 214 bin 343 lojman var. Özel bütçeli kamu idarelerinin ise 18 bin 689 lojmanı bulunuyor. En çok lojmana sahip 3’üncü sıradaki kamu kurumlan ise üniversiteler oldu. Yüksek öğretim kuramlarının sahip olduğu lojman sayısı 11 bin 777. En az lojman ise, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) gibi kuruluşlarda. Bu kuramlara ait 387 lojman bulunuyor.


Ağbal, lojmanların idaresiyle ilgili olarak da “Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce yürütülmesi gerekli görevler dışında, genel bütçeye bağlı dairelere tahsisli konutların yönetimi, konut tahsisine dair usul ve esasların uygulanması, işletme, bakım, o- narım ve benzeri işlerinin yapılması ve bunlara ait giderlerin ö- denmesi gibi işler konutların tahsis edildiği bakanlıklara aittir. Genel bütçe dışındaki kurum ve kuruluşların konutlarının yönetimi, bu idarelere aittir” dedi.


Sözcü 



Geri Dön