02 / 05 / 2024

kamu özelleştirme

kamu özelleştirme

2023 yılında Türkiye'nin otoyol ağı 7 bin 839 kilometre uzunluğa ulaşacak. Projelerin kamu - özel sektör işbirliği ve Yap - İşlet - Devret finansman modeliyle hayata gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Özelleştirme İdaresi'nden bomba satış! İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var! İşte il il satış listesi..

Özelleştirme yoluyla kamu arazilerinin ve üzerinde yer alan yapıların satışı devam ediyor. İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var. İşte il il satış listesi...

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

İşte özelleştirme yolu açılan 112 kuruluş!

100’den fazla kamu kurum ve kuruluşunu özelleştirme kapsamına alan pakete ilişkin tartışmalar sürüyor. Ekonomi bürokratları yasa çıktıktan sonra tüm kurumların taşınmazlarını bildireceğini ve bunların özelleştirme kapsamına alınacağını belirtiyor.

Özelleştirme İdaresi'ne gayrimenkul satma yetkisi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen maddeyle Özelleştirme İdaresi'ne kamu kurum ve kuruluşlarının elindeki hisse ve gayrimenkulleri dahil her türlü varlıklarını satma konusunda yetki verildi.

Doğusan Boru'nun özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Doğusan Boru’nun özelleştirme ihalesinin iptaline karar verildiği KAP’a bildirildi. Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ’deki yüzde 56,09 oranındaki kamu hissesine yönelik nihai pazarlık görüşmesi dün gerçekleşmişti.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Özelleştirme İdaresi Koç'a resmi davet gönderdi!

Koç’un Kalamış’tan vazgeçtiğini açıklamasının ardından Özelleştirme İdaresi, gruba cuma günü resmi davet gönderdi. Koç'un 37 günü var.

Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı!

Altınkum bölgesinde ilçenin can damarı olan 'Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı. Öngörülen ve beklenen çalışmaları esnafla el ele omuz omuza devam ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi binaları özelleştirme kapsamında!

Ondokuz Mayıs Üniversitesine yapılan tahsisin taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmaması sebebiyle kaldırılmasına ve Samsun Bafra ilçesi, Elifli Mahallesi, Ortamahalle Mevkiinde bulunan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

Altınkum'u güzelleştirme çalışmaları devam ediyor!

Didim Belediyesince başlatılan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma" projesi Kapsamında bazı işyerlerinin sonradan eklenmiş müştemilatları yıkıldı. Altınkum'daki çalışmalar, turizm sezonu ile başlamadan tamamlanabilecek.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

kamu özelleştirme Haberi

kamu özelleştirme
2023'te Türkiye'nin otoyol ağı 7 bin 839 kilometre uzunluğa ulaşacak. Projelerin kamu-özel sektör işbirliği ve Yap-İşlet-Devret finansman modeliyle gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Çalışmalarla 5 bin 554 kilometre uzunluğundaki yeni otoyolun devreye alınması planlanıyor. Bunların 535 kilometrelik kesiminde yapım çalışmaları devam ederken, 5 bin 19 kilometrelik bölümde proje çalışmaları sürüyor. 
Sabah...