05 / 05 / 2024

Kamu taşınmazlarında eğitim faaliyetleri için üst hakkı tesisi yönetmeliği

Kamu taşınmazlarında eğitim faaliyetleri için üst hakkı tesisi yönetmeliği

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereğince kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için bedelsiz üst hakkı verilebilecek..

Kamu taşınmazlarında eğitim faaliyetleri için üst hakkı tesisi yönetmeliği!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmeliğe göre, kamu taşınmazları eğitim faaliyetleri için bedelsiz verilebilecek..

TEB’den Eğitim Harcamalarınıza 400 TL’ye Varan Bonus! Okullar açılınca çok işinize yarayacak

TEB Bireysel Kredi Kartlarınız ile 1-28 Şubat tarihleri arasında eğitim kurumlarında tek seferde yapacağınız 20.000 TL-50.000 TL arası eğitim ödemesine 200 TL bonus, 50.000TL üzeri eğitim harcamanıza 400 TL bonus kazanma fırsatını kaçırmayın!

Milli Eğitim Bakanlığı 99 branşta 20 bin öğretmen alımı yapacak! MEB öğretmen alımı başvuruları ne zaman? Kaçırmayın!

Milli Eğitim Bakanlığı, 99 branşta olacak şekilde 19 bin 969’u Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 50 puan şartıyla 31'i de milli sporculardan olmak üzere 20 bin kamu personeli alımı gerçekleştirecek. İşte başvuru şartları ve tüm detaylar...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkulde Kadın Liderler 2022 yılında eğitime odaklandı!

Gayrimenkulde Kadın Liderler 2022 yılında eğitim odaklı faaliyetlerde bulunacak. Gayrimenkulde Kadın Liderler Başkanı Didem Hiçyorulmazlar yapılacak planlarını açıkladı.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine taşınmazlarında yeni bir kira ertelemesi olmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hazine taşınmazları üzerinde tarım, ticaret, turizm sektörlerinde faaliyet gösteren vatandaş ve işletmelerin mali yükünü azaltmak için yaptıkları kira ertelemesinin yeniden yapılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Kamu hizmeti için kiralanan taşınmazlar meclis gündeminde!

Bakanlık tarafından 2010-2020 yılları arasında kamu hizmeti için kiralanan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31195 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı! 

Yeşil Bina (Leed Gold) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün hasta kabulüne başladı...

Kamu taşınmazlarında kiralara 20 yıl sınırı geliyor!

Kamu taşınmazlarında 49 seneye kadar çıkan kiralama sürelerine bir çok alanda sınırlama getirilecek.

İBB'ye ait 20 taşınmaz, ilçe belediyelerine bedelsiz verildi!

Güngören, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Alibeyköy gibi ilçelerde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı taşınmazlar ilçe belediyelerine bedelsiz verildi.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Daire Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasına taşınıyor!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, mart ayında açılan yeni binasına bugün taşınıyor.

Kamu taşınmazlarında eğitim faaliyetleri için üst hakkı tesisi yönetmeliği Haberi

Kamu taşınmazlarında eğitim faaliyetleri için üst hakkı tesisi yönetmeliği

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Yönetmelik, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun ek 4 üncü maddesi gereğince hazırlandı.


Yönetmelik hükümlerine göre, kamu taşınmazlarında eğitim faaliyetleri için kırk dokuz yıllığına üst hakkı verilebilecek.


Ön izin, irtifak hakkı ve kullanma izni bedelsiz olup bunlardan hasılat payı da alınmayacak.


İrtifak hakkı lehtarı veya kullanma izni sahibi tarafından irtifak hakkı ve kullanma izni üçüncü kişilere devredilemeyecek.


Eğitim faaliyetlerinin kapsamı 

Üst hakkı verilebilecek faaliyetler; Milli Eğitim Bakanlığınca kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilen ve Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflarca yürütülen; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğrenim kurumlarını açma ve işletme faaliyeti, yükseköğrenim öğrencilerinin eğitimine...