03 / 05 / 2024

kamu taşınmazlarından elde edilen gelir 2014

kamu taşınmazlarından elde edilen gelir 2014

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2013 Faaliyet Raporu'nda göre, devlet 2008-2013 yılları arasında kamuya ait taşınmazların satılması ve kiralanmasından toplam 9,3 milyar lira gelir elde etti...

Turizme lojman yatırımı için düğmeye basıldı! Antalya'ya 900 dairelik yeni proje geliyor!

Turizmde gözünü adeta zirveye diken Türkiye, personel konaklaması için tesisleri de unutmadı. Bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm yatırımcılarına tahsis edeceği kamu taşınmazlarından bir kısmını personel lojmanları için ayırdı. 

Bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki bazı taşınmazların, bu illerde gerçekleştirilecek yatırımlarımlarından dolayı acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak! Peş peşe açıklandı! 

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sahibi olduğu taşınmazlar, kurumun konuya ilişkin duyuruyu yayınlamasından sonra elektronik ortamda satılmaya başlayacak. Detaylar peş peşe açıklandı. 

Mülkiyeti hazineye ait taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa ili, Şehzadeler ilçesinde yer alan taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek.

Bodrum'daki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi. İşte verilen teklifler...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu taşınmazları satışından 5 milyar TL gelir elde edilecek!

Önümüzdeki 3 senede 23 milyar Türk Lirası tutarındaki kamu malı özelleştirme yoluyla şirketlere satılacak. Kamuya ait varlıkların satışı yapılarak 2022'de 9 milyar, 2023 yılında 10 milyar, 2024'te de 4 milyar Türk Lirası tutarında özelleştirme geliri elde edilecek.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine taşınmazlarının satışıyla ilgili araştırma önergesi verildi!

Hazine taşınmazlarının satışı, alıcılarının kimler olduğu ve elde edilen gelirin harcandığı alanların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.  

Kamu kurumları kira derdinde!

TBMM'ye sunulan Yeni Koronavirüs (covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun Teklifi ile kamu kurumları taşınmazlarından 1 yıl kira alınmaması planlanıyor...

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31336 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

kamu taşınmazlarından elde edilen gelir 2014 Haberi

kamu taşınmazlarından elde edilen gelir 2014

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2013 Faaliyet Raporu'nda göre, devlet 2008-2013 yılları arasında kamuya ait taşınmazların satılması ve kiralanmasından toplam 9,3 milyar lira gelir elde etti.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2013 Faaliyet Raporu'ndan derlenen verilere göre, devlet son 6 yıllık dönemde kamuya ait, lojman, arazi, arsa, bina, sosyal tesis gibi taşınmazların kira ve satışı ile ecrimisil, irtifak hakkı, kullanma izni gibi emlak işlemlerinden toplam 9,3 milyar lira kazandı.

Devletin 2008 yılında 943 milyon 825 bin lira olan milli emlak geliri, 2009'da 1 milyar 24 milyon 143 bin liraya, 2010'da 1 milyar 266 milyon 160 bin liraya, 2011'de 1 milyar 499 milyon 153 bin liraya yükselirken 2012'de 1 milyar 455 milyon 375 bin liraya geriledi. Söz konusu rakam 2013'te rekor düzeyde artarak 3...