28 / 04 / 2024

kamulaştırma dava raporu

kamulaştırma dava raporu

Kamulaştırma davalarında yemin ederek göreve başlayan bilirkişilerin hazırladığı raporlarda bulunması gereken asgari bilgiler nelerdir? Bilirkişiler raporu ne zaman ve nasıl sunar? İşte kamulaştırma bilirkişi raporu özellikleri..

AYM'den Kamulaştırma Kanunu'na kritik iptal!

Anayasa Mahkemesi (AYM), binlerce vatandaşı ilgilendiren Kamulaştırma Kanunu’ndaki, dava hakkını sınırlayan düzenlemeleri “mülkiyet hakkına aykırı” görerek kritik bir iptal kararını açıkladı. 

Danıştay Tunceli Çemişgezek'teki kamulaştırma kararını iptal etti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Tagar Çayı üzerinde yapımı planlanan Tagar Hidro Elektrik Santrali için alınan acele kamulaştırma kararını yapılan başvuru üzerine iptal etti.

Gaziosmanpaşa'da kamulaştırma için tebligatlar gönderilmeye başladı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bakanlar Kurulu'nun kendisine verdiği "Acele Kamulaştırma" yetkisiyle ilk tebligatını gönderdi. Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırma kararına 870 aile dava açmıştı.

Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği kamulaştırma kararına dava açacak!

Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği acele kamulaştırma kararını protesto edecek. Bugün saat 12:00'de Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan buluşacak birlik basın açıklamasıyla davalarını açacaklar.

Bitlisli arsa sahibi 3 liralık kamulaştırma için 4 bin lira ödeyecek!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde arazisinden geçecek enerji nakil hattı için kamulaştırma bedeli görüşmelerine gitmeyen İlhami Gökbulak'a, 3 lira 56 kuruş ödenmesine hükmeden mahkeme, 4 bin 116 lira dava masrafının da bu kişiden tahsil edilmesine karar verdi.

3. havalimanında 'acil kamulaştırma' kararı durduruldu!

Bakanlar Kurulu’nun 3. havalimanıyla ilgili aldığı ‘acele kamulaştırma’ kararının yürütmesi Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından durduruldu. Kurul, ‘acele kamulaştırma’ için gerekçelerin oluşmadığını belirtti.

Kamulaştırma bedelinin tespiti tescil davasında vekalet ücreti!

Kamulaştırma bedelinin tespiti için dava açılabiliyor. Peki, kamulaştırma bedelinin tespiti tescil davasında vekalet ücreti kim tarafından ödenir? İşte Yargıtay Kararı örneği..

Kamulaştırma kararına karşı dava açma süresi!

İdare kamu yararı için yasadaki usullere uyarak taşınır veya taşınmazın kamulaştırılmasına karar verebiliyor. Kişiler bu karara itiraz edebiliyor. Peki, kamulaştırma kararına karşı dava açma süresi ne kadar?

Fikirtepe'de kamulaştırma işlemleri ne durumda?

Kadıköy Fikirtepe'de kamulaştırmanın durdurulmasına yönelik dava danıştayda devam ediyor. İşte bakanlığın Fikirtepe kamulaştırması hakkında uygulaması ve yargının kamulaştırma hakkında ki bakış açısına dair son durum...

Kamulaştırma kararına itiraz edilir mi?

Kamulaştırma; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemiyle gerçekleşiyor.Peki, Kamulaştırma kararına itiraz edilir mi? Kamulaştırma kararının iptali için nasıl dava açılır?

Alicik Hidroelektrik Santral projesi için acele kamulaştırma!

Rize’ nin Güneysu ilçesinde mahkeme kararı ile Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu iptal edilerek yapımı durdurulan Alicik Hidroelektrik Santral projesi için, ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı...

Şanlıurfa Pekmezli Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma!

TEİTAŞ'a ait Şanlıurfa 380 - Pekmezli Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Arsan Tekstil'den 'kamulaştırma' açıklaması!

Arsan Tekstil, İzmir-Karaburun Karareis Barajı Projesi inşaatı nedeniyle şirketin aktifinde yer alan 193.374 M2 arsa hakkında kamulaştırma kararı alındığını, görüşmelere başlanacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

kamulaştırma dava raporu Haberi

kamulaştırma dava raporu

Kamulaştırma bilirkişi raporu!

Kamulaştırma davalarında görev alacak bilirkişiler yemin ederek görev alıyor. Kamulaştırma davaları yönetmeliğine göre bilirkişiler, toplumsal sorumluluk bilinci ile görev yapmak, doğruyu beyan etmek, tarafsız davranmak ve görevini özenle yerine getirmek, herkesin üzerinde birleşebileceği, kabul edilebilir, objektif ve bilimsel  görüş bildirmek,  sübjektif değerlendirmelerden kaçınmak zorunda oluyor.

             

Bilirkişi raporlarının sunulması

Bilirkişi kurulu, kamulaştırılacak gayrimenkul mal ve kaynak ile emsal gayrimenkullerin bulunduğu yere mahkeme heyeti ile birlikte giderek, hazır bulunan ilgilileri de dinledikten sonra, gayrimenkul mal veya kaynağın değerini belirleyen gerekçeli raporunu on beş gün içinde mahkemeye vermesi gerekiyor.


Bilirkişilerce yapılan değer tespitinde, idarece belgelerin mahkemeye verildiği gün esas tutuluyor.

             

Kamulaştırma bilirkişi raporu özellikleri

Bilirkişi raporlarında bulunması gereken asgari bilgiler şu şekilde sıralanıyor:


Kamulaştırılacak...