04 / 05 / 2024

kamulaştırma itiraz davaları

kamulaştırma itiraz davaları

Kamulaştırma olarak da bilinen istimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz mallar devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınabiliyor.Peki kamulaştırma kararı iptal edilebilir mi?

Kamulaştırılma davalarına yönelik icra düzenlemesi!

Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Torba Yasa'da kamulaştırma davalarına yönelik önemli bir düzenleme yapıldı.

Rize'deki kamulaştırma davaları TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize ve ilçelerinde kamulaştırma bedelinin değerinin altında belirlendiğine yönelik açılmış davaları ve kamulaştırma bedellerini meclis gündemine taşıdı..

Kamulaştırma bedelleri SPK'ya göre belirlenecek!

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Artık kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu değerleme standartları dikkate alınacak.

Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği kamulaştırma kararına dava açacak!

Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği acele kamulaştırma kararını protesto edecek. Bugün saat 12:00'de Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan buluşacak birlik basın açıklamasıyla davalarını açacaklar.

Kamulaştırmaya itiraz edilir mi?

4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu gereğince özel kimselere ait taşınmaz mallar kamulaştırılıyor. Peki, yapılan bu kamulaştırmaya itiraz edilir mi? İşte yanıtı..

Kamulaştırmaya itiraz dilekçesi!

Kamulaştırma işlemi ile, kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz mallarına el konuluyor. Peki, kamulaştırmaya nasıl itiraz edilir? İşte kamulaştırmaya itiraz dilekçesi...

Kamulaştırma kararına karşı dava açma süresi!

İdare kamu yararı için yasadaki usullere uyarak taşınır veya taşınmazın kamulaştırılmasına karar verebiliyor. Kişiler bu karara itiraz edebiliyor. Peki, kamulaştırma kararına karşı dava açma süresi ne kadar?

Kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Özel mülklere belirli bir bedel karşılığında el konması işlemine kamulaştırma adı veriliyor.Kamulaştırma bedeline dilekçe ile itiraz edilebiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Kamulaştırma bedeline itiraz davası nasıl açılır?

Kamulaştırma, özel kişilere ait taşınmaz mallar devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınabiliyor.Kamulaştırma bedeline itiraz da söz konusu olabiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz davası nasıl açılır?

Kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınması işlemi olan kamulaştırmaya itiraz edilebiliyor.İşte kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Kamulaştırma kararına itiraz edilir mi?

Kamulaştırma; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemiyle gerçekleşiyor.Peki, Kamulaştırma kararına itiraz edilir mi? Kamulaştırma kararının iptali için nasıl dava açılır?

Olimpiyat Stadı'na kamulaştırma tehdidi!

Ulaşım güçlüğü, soğuğu, zemini, elektrik kesintileri ile müsabakalar için sıkıntı yaratan Olimpiyat Stadı, açılan davalarla 250 milyon liralık kamulaştırma tehdidi ile karşı karşıya. Davalar sürüyor...

Olimpiyat Stadı'na kamulaştırma tehdidi!

Ulaşım güçlüğü, soğuğu, zemini, elektrik kesintileri ile müsabakalar için sıkıntı yaratan Olimpiyat Stadı, açılan davalarla 250 milyon liralık kamulaştırma tehdidi ile karşı karşıya. Davalar sürüyor...

kamulaştırma itiraz davaları Haberi

kamulaştırma itiraz davaları

Kamulaştırma kararı iptal edilir mi?

Kamulaştırma , devlet veya kamu tüzel kişilerinin yetkisi dahilinde, özel kişilere ait gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınmasına deniyor.


İstimlak olarakta bu işlem ile ilgili yasal esaslar, Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, istimlak bedelinin tespiti ve tescil davası kapsamında mahkemenin taşınmazın idare adına tescil edilmesine yönelik verdiği kararlar kesin olup; Buna göre, bu kararın temyiz edilmesi mümkün olmuyor.


Tescil yönünden kamulaştırma bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. Kmaulaştırma bedeli tespiti için açıklanan bilirkişi raporlarında hata olması durumunda kamulaştırma bedeli arttırılabiliyor. 


2942 sayılı kanuna göre, kamulaştımra bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurularak yapılabiliyor.


Madde 11 – 15 inci madde uyarınca oluşturulacak bilirkişi kurulu, kamulaştırılacak taşınmaz mal veya kaynağın bulunduğu yere...