02 / 05 / 2024

kamulaştırma nasıl olur

kamulaştırma nasıl olur

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma için gerekli evraklar nelerdir? Kamulaştırma süreci nasıl işler?

Kamulaştırma işlemleri nelerdir?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olarak ifade ediliyor. Peki, kamulaştırma işlemleri nelerdir?

Kamulaştırma nasıl öğrenilir?

İmar planında kamu yararına tahsis edilmiş taşınmaz mallar ilgili idare tarafından kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Mal sahipleri tarafından kamulaştırma nasıl öğrenilir? İşte kamulaştırma işlemler..

Kamulaştırma bedeli nasıl tespit edilir?

İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları kamulaştırabiliyor. Peki kamulaştırma bedeli nasıl tespit edilir? İşte kanun hükümleri...

Neler Kamulaştırılabilir?

Neler Kamulaştırılabilir?: Özel mülkiyete tabi olan her türlü taşınmaz, tapuda kayıtlı olsun veya olmasın, kamulaştırmanın konusu olabilir. Taşınır mallar ise kamulaştırmaya konu olamıyorlar. Kamulaştırmanın ilk şartı taşınmazın kamu yararı taşımasıdır...

Kamulaştırma ne demektir?

Belediyeler beş yıllık imar programları dahilinde, uygun görülen taşınmazları, alır ve kamulaştırır. Kamulaştırma ne demektir, detayları...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapu, bir mülkün üzerine pek çok kişinin hakkı olduğunu temsil eder. Peki “Hisseli tapu ayırma nasıl olur?” İşte detaylar!

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Bingöl Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli Lüleburgaz için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Kamulaştırılan taşınmazın kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Sitemizdeki 1. blok kamulaştırma nedeni ile yıkıldı. Şimdi ikinci blok oturma alanı çevresinde 4x40 mekrekare şeklinde ama bağımsız bölümleri olmaksızın 1’inci blok maliklerine kaldığında kullanma durumu ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Şanlıurfa Kale Eteği'nde kamulaştırma başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün 'ilk önceliğim' dediği Kale Eteğindeki evlerin kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize Yağlıtaş için acele kamulaştırma!

Rize Yağlıtaş'ta yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

kamulaştırma nasıl olur Haberi

kamulaştırma nasıl olur

Kamulaştırma için gerekli evraklar!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor.


4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu gereğince; belediyece kamulaştırmanın yapılabilmesi için imar planında taşınmazın kamu hizmetine tahsisli olması gerekiyor. 


Kamulaştırmalarda, gayrimenkulün Anayasa ile ilgili kanunda öngörülen esaslara göre tespit edilmiş bedelinin nakden ve peşin olarak koşulsuz ödeniyor. Peki, kamulaştırma için gerekli evraklar nelerdir? Kamulaştırma süreci nasıl işler?


1- Dilekçe müracaatı ve evrak tamamlanması

a) Şahıs, Plan gereği kamulaştırılması gereken yerinin kamulaştırılması için dilekçe verir.

b) İmar Müdürlüğü’nden imar durumu ve Planlama müdürlüğünden plan durumu belirlenir.

c) Bu dosya ekinde şunlar bulunmalıdır (Mülkiyet durumu,imar durumu, çap, sayısal pafta, röperli kroki)

d) Kamulaştırma talebi Emlak İstimlak Müdürlüğünce değerlendirilir.

e) Kamulaştırma işlemlerine başlanılması için başkanlık onayı istenir.


2-...