18 / 05 / 2024

kamulaştırma zamanaşımı

kamulaştırma zamanaşımı

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüzelkişilerince kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırmada zamanaşımı var mı? İşte kanunda yer alan esaslar...

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Gümüşhane Kelkit için acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane ili Kelkit ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bilecik'te acele kamulaştırma kararı!

Bilecik İli sınırları içerisinde tesis edilecek olan ve ekli liste ile haritada kamulaştırma yapımı amacıyla söz konusu güzergaha isabet eden taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Gümüşhane'de acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane ili Merkez ilçesi, Kaletaş, Söğütağıl ve Yayladere mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Sincan'da kentsel dönüşüm için acele kamulaştırma yapılacak!

Ankara'da Sincan İlçesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alındı..

Gümüşhane Merkez'de acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane Merkez'de acele kamulaştırma kararı alındı. Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Gümüşhane'de acele kamulaştırma!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Gümüşhane Köse Brş.N. Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi'' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergahlara isabet eden taşınmazlarda acele kamulaştırma kararı verildi.

5 ilde santral yapımı için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır, Bingöl, Muş illeri ile Amasya, Kırklareli illerinde tesis edilecek santrallerin yapımı amacıyla ekli listelerde bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda 40.3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da son 23 yılın en yüksek kamulaştırma bedeli 3 yılda aktarıldı. İlçede 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya toplam 40 milyon 392 bin 307 TL aktarıldı.

Bursa Yıldırım'da 23 yılda 60.4 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da plansız ve çarpık yapılaşma ile mücadele ediliyor. Bölgede 23 yılda 60 milyon 448 bin 385 TL'lik kamulaştırma gerçekleşti.

3 ilde acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş İllerinde bulunan bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma kararı aldı..

Gaziantep Yazıcık'ta kamulaştırma çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin ilçe genelinde belli bölgelerde sürdürdüğü Kentsel Dönüşüm Uygulamaları kapsamında Yazıcık Mahallesi'nde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

8 ilde kamulaştırma kararı!

Bazı illere ilişkin kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yer aldı. İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta HES ve RES yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

kamulaştırma zamanaşımı Haberi

kamulaştırma zamanaşımı

Kamulaştırmada zamanaşımı!

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüzelkişilerince kamulaştırılmasında yapılacak işlemleri, kamulaştırma bedelinin hesaplanmasını, taşınmaz malın ve irtifak hakkının idare adına tescilini, kullanılmayan taşınmaz malın geri alınmasını, idareler arasında taşınmaz malların devir işlemlerini, karşılıklı hak ve yükümlülükler ile bunlara dayalı uyuşmazlıkların çözüm usul ve yöntemleri, Kamulaştırma Kanunu kapsamında düzenleniyor.


Bir taşınmaz hakkında kamu yararı kararı verilmesi sürecinde, yetkili merciler şu şekilde sıralanıyor:


Kamu yararı kararı; 

a) Köy ihtiyar kurulları ve belediye encümenleri kararları, ilçelerde kaymakamın, il merkezlerinde valinin,

b) İlçe idare kurulları, il daimi encümenleri ve il idare kurulları kararları, valinin,

c) Üniversite yönetim kurulu kararları, rektörün, 

d) Yükseköğretim Kurulu kararları, Kurul başkanının,

e) Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu yönetim kurulu kararları, genel müdürün,

f) Atatürk Kültür,...