02 / 05 / 2024

kamulaştırmada anlaşamama

kamulaştırmada anlaşamama

Kamulaştırma sürecinde kamulaştırılacak taşınmazın malik veya malikleri ile taşınmaz için tahmini değeri geçmemek üzere bedelde veya trampada anlaşma yapılıyor. Peki, kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur?

İzmir Menderes'te acele kamulaştırma kararı!

İzmir İli Menderes İlçesi sınırları içerisinde bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek ''154 kV Pancar TM-DDY Cumaovası TM Enerji İletim Hattı Projesi'' kapsamında acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

Osmangazi Belediyesi kamulaştırmada lider!

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Akşehir Bikiltaş Çimento TM Enerji İletim Hattı için acele kamulaştırma!

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek “154 kV (Akşehir TM-Ilgın TM) Brş.N-Bikiltaş Çimento TM Enerji İletim Hattı (Girdi-Çıktı) Projesi” kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Soma'daki kamulaştırma çalışmalarında anlaşma sağlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’da inşa edilen atıksu arıtma tesisinin civarında yer alan arazilerde yapılacak kamulaştırma için Soma’da toplantı gerçekleştirdi.

Aydın'da Enerji İletim Hattı için acele kamulaştırma!

Bağlantı Anlaşması Uyarınca Tesis Edilecek “154 kV Dora 3 JES TM-Dora 4 JES TM Enerji İletim Hattı Projesi” Kapsamında Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Oran Sitesi’ndeki kamulaştırmada ihlal iddiaları kabul edilmedi!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara’nın Or-An semtindeki eski milletvekili lojmanlarının 1984’te yapımı için taşınmazları kamulaştırılan üç kişinin, mülkiyet hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruyu kabul etmedi.

Isparta'nın yeni otogarında kamulaştırma yüzde 90'a ulaştı!

Belediye, 200 bin m2'lik Yeni Otogar alanında satın alma ve takas yöntemiyle kamulaştırmada yüzde 90'a ulaştı. Otogardaki ticari alanlar için profesyonel AVM yönetimi modelinde kiralama şirketlerinden hizmet satın alınacak.

Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süreç!

Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe ve çevresinde bir süredir 6306 sayılı Kanun gereği ACELE KAMULAŞTIRMA işlemlerine başlamış bulunmaktadır. Peki Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süre. nasıl ilerliyor?

Zonguldak Kilimli'de liman kamulaştırması durduruldu!

Danıştay, Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Muslu Beldesi'nde enerji şirketince liman ve kömür stok sahası kurulan alanda yapılan kamulaştırmada hukuka uygunluk olmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kamulaştırmada trampa nasıl yapılır?

Özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olan kamulaştırma esasları kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, kamulaştırmada trampa nasıl yapılır?

Kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur?

Kamulaştırma sürecinde kamulaştırılacak taşınmazın malik veya malikleri ile taşınmaz için tahmini değeri geçmemek üzere bedelde veya trampada anlaşma yapılıyor. Peki, kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur?

kamulaştırmada anlaşamama Haberi

kamulaştırmada anlaşamama

Kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur?

Kamulaştırma sürecinde kamulaştırılacak taşınmazlardan satın alma, trampa ile devralma gibi işlemler resmi taahhütlü bir yazı ile taşınmazın malik veya maliklerine idare tarafından bildiriliyor. 


Malik tarafından on beş gün içerisinde taşınmaz malı pazarlıkla ve anlaşarak satmak veya trampa isteği ile birlikte idareye başvurduğu halde komisyonca tayin edilen tarihte pazarlık görüşmesi yapılır, tespit edilen tahmini değeri geçmemek üzere bedelde veya trampada anlaşmaya yapılıyor.


Anlaşma sağlanırsa bir tutanak düzenleniyor, taşınmazın malik veya malikleri veya temsilci ile birlikte komisyon üyeleri tarafından imzalanarak anlaşma sağlanıyor.


Peki, kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur? Anlaşmazlık söz konusu ise kamulaştırma işlemine ilişkin dava açılıyor.


Kamulaştırma Bedelinin Tespiti Ve Taşınmaz Malın İdare Adına Tesciline İlişkin Davada Davalının Beyanlarına Göre, Anlaşmaya Yanaşmayacakları Anlaşıldığından Davaya Devam Olunarak Karar Verilmesi Gerektiğine İlişkin...