21 / 05 / 2024

Kanada Bnaff Ulusal Park

Kanada Bnaff Ulusal Park

Kanada Banff Ulusal Park boyunca geçen hayvanlar için 6 köprü ve 35 alt geçit inşa eden mühendisler, ekolojik denge ve sürücülerin hayati tehlikesi olduğu için bu düzenlemeleri artırabileceklerini açıkladılar

Ferit Şahenk Yunanistan'daki Kanada Büyükelçilik binasını aldı!

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, Yunanistan'daki Kanada Büyükelçilik binasını satın aldı. Şahenk, binaya 4.4 milyon dolar ödedi

Standfell Investment Group Inc. Merkezi Kanada İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Standfell Investment Group Inc. Merkezi Kanada İstanbul Merkez Şubesi, Namık Semih Ünalan Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 23 Ekim'de Kadıköy, Caddebostan Mahallesi, Haldun Taner Sokak'ta açıldı.

Beylikdüzü Ulusal Mimari Köprü Yarışması sonuçlandı!

Beylikdüzü’nün en önemli noktalarından biri olan Yaşam Vadisi için Beylikdüzü Belediyesi tarafından Türkiye’de ikinci kez düzenlenen köprü yarışması olma niteliğine de sahip “Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları” ulusal mimari yarışması sonuçlandı.

Seranit Oxicoat ile Ulusal Teknik Onay Belgesi aldı!

Yenilikçi ve kaliteli ürünleriyle sektöre damgasını vurmaya devam eden Seranit Grup, yapı gereçlerinde geliştirdiği koku önleyici özelliği olan Oxicoat ürünü ile Ulusal Teknik Onay (UTO) Belgesi almaya hak kazandı.

Ulusal Deniz Emniyeti Acil Müdahale Merkezleri geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi (UDEM) kurulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Tekirdağ'da yapımına başlanan merkezin 2017 yılında hizmete sunulması planlanıyor.

Rigips Türkiye Ulusal Alçı Yarışması kayıtları 31 Ağustos'a uzatıldı!

Saint-Gobain tarafından 20 yıldır uluslararası olarak düzenlenen ve bu yıl Saint-Gobain Rigips Türkiye tarafından Rigips Türkiye Ulusal Alçı Yarışması ön kayıtları 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Güvenli yapılar için Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç var!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

MOSDER Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na rekor başvuru!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER),mobilya sektörünün nabzını tutan ve bu yıl 11.’sini düzenlediği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na geçen yıllara göre rekor başvuru yapıldı.

Isparta'da Gökkubbe Ulusal Kongre inşaatında 2. etap başladı!

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi’ne 50 dönümlük alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri inşaatında yeni aşamaya geçildi.

İMSAD Ulusal Bina Yönetmeliği çalışmaları başlattı!

Türkiye’de birbiri ile çelişen yönetmeliklerin mal ve can kaybına yol açması İMSAD’ı harekete geçirdi. 33’üncü Genel Kurul’da İMSAD’a başkan seçilen Fethi Hinginar, bu kapsamda Ulusal Bina Yönetmeliği adı altında bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı!

Ana teması çevre duyarlılığını geliştirmek ve yeni sinemacıların yetişmesine olanak sağlamak olan 'Geri Dönüşmez Filmler-Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı başladı!

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ’5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı’ başladı.

Kanada'da ev yapmak için kazılan temelden 60 milyon yıllık fosiller çıktı!

Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde bir inşaat kazısında 60 milyon yıllık fosiller bulundu. Fosillerin bulunduğu kayaları inceleyen Calgary Üniversitesi paleontolojistlerinden Darla Zelenitsky, kazıdan beş balık fosili çıktığını söyledi..

Kanada Bnaff Ulusal Park Haberi

Kanada Bnaff Ulusal Park



Ormanlardan geçen otoyollar hayvanların yaşamını olumsuz etkiliyor. Besin zincirinde birbirini yiyerek nüfuslarını dengeleyen hayvanlar yaşam alanlarından geçen otobanlar yüzünden ayrılıyorlar. Bu nedenle mesela, otobanın bir yanında yılan nüfusu artarken diğer yanında kurbağalar artıyor.


Kanada Alberta'daki Banff Ulusal Park'ında 41 tür hayvan yaşıyor


Mühendisler bu soruna çözüm olarak hayvanların kullabileceği köprüler ve alt geçitler inşaa ediyor. Bu sayede hem besin zinciri kırılmamış oluyor hem de avlanmak için yolun karşısına geçmeye çalışan hayvanların sürücüler için tehlike oluşturmasının önüne geçiliyor.


Kanada Banff Ulusal Park boyunca geçen otobanda hayvanlar için 6 köprü, 35 alt geçit...