15 / 05 / 2024

kanada da bulunan dinazor fosili

kanada da bulunan dinazor fosili

Kanada’nın Alberta eyaletinin güneydoğusunda devam eden ve ekim ayında bir dinazor fosili bulunan petrol boru hattı inşaatından, bir fosil daha çıktı. Dinazor fosilinin en az 68 milyon yıllık ördek gagalı bir tür olduğu bildirildi...

Kanada'da yaşanan konut krizinin faturası yabancı öğrencilere kesilecek!

Büyük bir konut kriziyle karşı karşıya kalan Kanada'da hükümet, ülkeye gelen uluslararası öğrencilerin sayılarına sınır getirmeyi planlıyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kanada'da yabancıya konut satışı yasaklanıyor! Yasa birkaç ay içinde yürürlüğe alınacak!

RE/MAX emlak- gayrimenkul yatırım danışmanı Özenç Canıtez, Kanada'da yabancılara emlak satışının yasaklanmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Kanada'da ev fiyatları rekora koşuyor! Fiyatlar yüzde 44 arttı!

Kanada'da ev almak neredeyse hayal olmuş durumda. Ülkede, ev fiyatları Şubat 2022'de, önceki seneye göre yüzde 20 arttı ve 647 bin dolar oldu. Bazı yerlerde yükselişler yüzde 44'ü gördü...

Kanada'da ev fiyatları yüzde 52 arttı! Kiralık konut bulmak zorlaştı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, Kanada'da konut fiyatlarının son iki senede yüzde 52 artması, uygun fiyata kiralık konut bulmayı da zorlaştırdı.

Kanada’da ev almak kolay mı?

Yüksek refah seviyesi, güvenli sokakları, yemyeşil doğası, gelişen iş piyasaları ve kaliteli eğitim anlayışı Kanada’yı son yılların gözdesi yaptı. Peki Kanada’da ev almak kolay mı? Kanada’ya yerleşmeden nelere dikkat edilmeli?

Kanada'da konut krizi büyüyor!

Kanada'da yabancılara konut satışı iki yıl süreyle yasaklandı. Ülke genelindeki konut fiyatlarındaki yükseliş de seçimleri etkiledi. 

Kanada'da kripto para borsasının kurucusu öldü: 76 bin yatırımcı ortada kaldı!

Kanada'nın kripto para borsası QuadrigaCX'in kurucusu Gerald Cotten'ın ani bir şekilde vefat etti. Müşterileri öldüğüne inanmadıkları Cotten'ın mezarından çıkarılmasını istedi. Soruşturmaya FBI da katıldı.

Kanada’da inşaat izinlerinin değeri Ekim ayında yüzde 14,6 azaldı!

Kanada'da Ekim ayı içerisinde alınan inşaat izinlerinin değeri aylık yüzde 14.6 azalarak, 8.2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Akman Holding’den Kanada’da ikinci dev proje!

İnşaat, turizm, gıda ve otomotiv gibi sektörlerde 40 yıllık birikime sahip Akman Holding, Kanada'daki 2. dev projesine başladı...

Airbnb Kanada’da 25 yaş altına ev kiralamayı durdurdu!

Dünyaca ünlü ev kiralama uygulaması Airbnb, gürültü ve şiddet olayları nedeniyle Kanada'da 25 yaş altındakilere ev kiralamayı durdurdu. Kanada'nın uygulamanın başlaması için pilot ülke olarak belirlendiği belirtiliyor.

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık!

Google Kanada'da ekolojik binaların bulunduğu, robotlar ve sensörlerle verilerin toplandığı yüksek teknolojili bir mahalle kurmak istiyor..

Kanada'da mülteciler evsiz kaldı!

Kanada Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı'nın hazırladığı raporda ülkeye son yıllarda çok sayıda mülteci geldi ve mültecilere sağlanan konut ve sosyal barınma imkanları yetersiz kaldı.

Kanada'da 1.4 milyon dolara satılık arazi, ev ve 340 araç!

Kanada'da yaşayan Mike Hall isimli işadamı, 20 bin metrekarelik arazisini ve içindeki evi, atölyesi, hangarı ve 340 adet eski arabasını satıyor. İşadamı satış için 1.4 milyon Kanada Doları istiyor.

kanada da bulunan dinazor fosili Haberi

kanada da bulunan dinazor fosili


İnşaatın Leduc bölgesindeki kazıları sırasında farkedilen dinazor fosilinin en az 68 milyon yıllık ördek gagalı bir tür olduğu bildirildi. 12 metre uzunluğundaki fosil, bölgeye gelen Kraliyet Tyrell Müzesi paleontolojistlerinden Dr. Andrew Neuman’ın kontrolünde müzeye taşındı. Dr. Neuman, bölgenin dinazor fosili bulma açısından inanılmaz bir yıl yaşadığını belirterek, keşiflerin bilimsel geçmiş bakımından son derece önemli olduğunu kaydetti.


Alberta Kültür Bakanı Hether Klimchuk da fosili farkedip, zarar görmeden ilgililere haber veren inşaat şirketi çalışanlarına hassasiyetleri nedeniyle teşekkür etti. Boru hattı inşaatının Spirit River bölgesinde ekim ayında da bir başka dinazor fosili, toprağın kaymasıyla ortaya...