29 / 04 / 2024

Kanada'da yaşanan konut krizinin faturası yabancı öğrencilere kesilecek!

Kanada'da yaşanan konut krizinin faturası yabancı öğrencilere kesilecek!

Büyük bir konut kriziyle karşı karşıya kalan Kanada'da hükümet, ülkeye gelen uluslararası öğrencilerin sayılarına sınır getirmeyi planlıyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Kanada'da yaşanan konut krizinin faturasının yabancı öğrencilere kesilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre konut kriziyle karşı karşıya kalan Kanada'da hükümet, ülkeye gelen uluslararası öğrencilerin sayılarına sınır getirmeyi planlıyor.

Yaşlanan nüfus, Kanada ekonomisini dışardan alınan göçlere de bağımlı kılıyor. Yine paylaşılan bilgilere göre işte tam da bu sebeple Justin Trudeau hükümeti her sene kabul edilen göçmen sayısını artırıyor.

Fakat son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat maliyetlerindeki enflasyonun yavaşlamasına rağmen, konut krizinin tüm hızıyla sürmesi okları konut talebini artırdıkları gerekçesiyle göçmenlere ve uluslararası öğrencilere çevirdi.

Kanada da yaşanan konut krizinin faturası yabancı öğrencilere kesilecek!

KONTROLDEN ÇIKMIŞ BİR SİSTEM

Kanada basınında yer alan haberlere göre Göç Bakanı Marc Miller, Kanada'da yaşamasına izin verilen yabancı öğrencilerin sayısına sınırlama getirileceğini dile getirdi.

Ayrıca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında yabancı öğrenci sayısının fazlalığına da dikkat çeken Göç Bakanı Marc Miller, "Söz konusu bu rakamlar endişe verici. Bu gerçekten kontrolden çıkmış bir sistem" diye konuştu.

Kanadalı bakan, öğrenci sayısında senenin ilk ve ikinci çeyreğinde ne kadarlık bir düşüş uygulanacağı üzerine çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Resmi olarak açıklanan verilere göre Kanada'da 800 binden fazla yabancı öğrenci bulunuyor. Söz konusu bu rakam 2012 yılında 275 bin seviyelerindeydi

Kanada'da öğrencilere daha kolay çalışma izni verilmesi, ülkeyi tüm dünyadan öğrenciler için cazip bir eğitim noktası haline de getiriyor.

Trudeau'nun liderlik ettiği Liberaller, 8 seneyi aşan iktidar döneminden sonra son dönemde düşüşte. Yapılan son anketler muhalefetteki Muhafazakarların yarışı önde götürdüğünü gösteriyor.

Kamuoyu yoklamaları ayrıca Kanada halkının, konut krizi ve kamu hizmetlerinde yaşanan sıkıntıların en önemli sebebini göç olarak gördüğünü ortaya koyuyor.

Kanada nüfusu 2023 yılının 3. çeyreğinde 430 bin kişi artış göstermiş ve bu rakam 1957'den bu yana görülen en büyük nüfus artışı olarak kayıtlara geçmişti.

 

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde..

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!


Geri Dön