14 / 05 / 2024

Kanada huzurevi

Kanada huzurevi

Kanada’daki bir huzurevinde yangın çıktı. Kanada'nın Quebec eyaletinde bulunan huzuruevinde çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti. 3 gündür bulunamayan 30 yaşlı için ise umutlar giderek azalıyor...

Kanada'dan ABD'ye gümrük vergisi misillemesi

Kanada Başbakan Yardımcısı Freeland, ABD'nin Kanada'dan ithal ettiği alüminyuma yüzde 10 gümrük vergisi uygulama kararının ardından, 2,7 milyar dolar değerindeki Amerikan alüminyum ürünlerine yönelik yeni gümrük tarifesi uygulanacağını duyurdu.

Kanada Okulları'ndan Adana'ya yeni kampüs!

Kanada Okulları Adana Kampüsü Kurucusu İlknur Kara, "Uzun inceleme ve görüşmelerden sonra Kanada Okulu AS'den Adana temsilciliğini almaya karar verdik. Okulumuzun ismini franchise yatırımı ile Kanada Okulları'nın bir parçası haline getirdik" dedi.

Gebze Huzurevi Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Gebze Huzurevi Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de huzurevi açma projesi meclis gündeminde!

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Huzurevi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yeni Kocaeli Huzurevi binasının kaba inşaatı tamamlanıyor. Çalışmalarda aksama olmadığından bahseden Taşlar Yapı yetkilileri, binanın Eylül 2021’de açılacağını söyledi.

Airbnb Kanada’da 25 yaş altına ev kiralamayı durdurdu!

Dünyaca ünlü ev kiralama uygulaması Airbnb, gürültü ve şiddet olayları nedeniyle Kanada'da 25 yaş altındakilere ev kiralamayı durdurdu. Kanada'nın uygulamanın başlaması için pilot ülke olarak belirlendiği belirtiliyor.

Prens Harry ve Meghan Markle Kanada'ya taşınıyor!

Prens Harry ve Meghan Markle, İngiltere Kraliyet Ailesi’ndeki görev tanımları netleşene kadar Kanada'da yaşayacaklar.

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi mecliste!

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık!

Google Kanada'da ekolojik binaların bulunduğu, robotlar ve sensörlerle verilerin toplandığı yüksek teknolojili bir mahalle kurmak istiyor..

Kanada'da mülteciler evsiz kaldı!

Kanada Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı'nın hazırladığı raporda ülkeye son yıllarda çok sayıda mülteci geldi ve mültecilere sağlanan konut ve sosyal barınma imkanları yetersiz kaldı.

İzmit'te huzurevi inşaatı valiliğe takıldı!

İzmit Belediyesi’nin huzurevi arazisinde yer alan 300 metrekare arazi için 300 bin lira talep ettiği gündeme geldi. Konu TBMM'de tartışıldı.

Yeşilköy Özel Vahide Sultan Huzurevi taşeron firmaya mı kiralandı?

Yeşikköy Bakyaşam Huzurevi'ne yerel seçimler öncesinde Özel Vahide Sultan Huzurevi tabelası asıldı. Binanın Belediye Meclisi'nin aldığı kararla üçüncü şahıslara yani taşeron firmaya kiralandığı iddia edildi...

Samsun Çarşamba'ya huzurevi ve yurt müjdesi!

İlçedeki çalışmalarını sürdüren Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Huzurevi ve Yurtkur Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nun inşaat çalışmalarına başladı.

Kanada huzurevi Haberi

Kanada huzurevi

Kanada’nın Quebec eyaletine bağlı L’İsle Verte kasabasında yaşlıların kaldığı bir komplekste 3 gün önce başlayan yangında şimdiye kadar ölenlerin sayısı 5'e yükselirken, yangını söndürmek için kullanılan suyun aşırı soğuklarda donması yaşlıları arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor.


L'İsle Verde kasabasındaki huzurevinde başlayan yangının ilk gününde 20 yaşlı kurtarılırken, şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e çıktı. Kayıp 30 kişiden ise hala haber alınamıyor.


Ülkede ulusal yayın yapan tüm televizyon kuruluşlarının, 1500 nüfuslu kasabadan canlı yayına başlaması, Kanada Başbakanı Stephen Harper’ın Ortadoğu gezisinden başsağlığı mesajı yayımlaması ve bölgedeki ekiplerin, profesyonel yardım kuruluşlarını yardıma çağırması üzerine tüm dikkatler bölgeye çevrildi. 


Quebec Eyalet Polisi Surete du Quebec Sözcüsü Guy Lapointe, düzenlediği basın toplantısında, yangının çıkış nedenini henüz belirleyemediklerini söyledi. Aşırı soğuk hava ve söndürmede kullanılan suyun donması...