06 / 05 / 2024

Kanal ankara imar planı

Kanal ankara imar planı

Ankara'da İmrahor Vadisi’nden Mogan Gölü’ne kadar uzanan geniş alanda yapılacak olan ‘Kanal Ankara’ projesinin Nazım İmar Planı askıya çıktı. İmar planı 30 gün askıda kalacak

Kanal İstanbul imar planı değişikliği askıda!

Kanal İstanbul Projesine ilişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Revizyon UİP Askı İtirazları Kapsamında Yapılan 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıktı

Kanal İstanbul Projesi'nde konut alanları artırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar ile Kanal İstanbul imar planları askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan planlarda projede konut alanları artırıldı. 

Kanal İstanbul'un imar planları ne anlatıyor?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'da çalışmalar hızla sürüyor. Peki Kanal İstanbul imar planları ne anlatıyor?

Kanal Ankara projesi için ilk adım atıldı!

Tartışmalara yol açan Kanal İstanbul ve Kanal Çeşme Projeleri ardından şimdi 'Kanal Ankara' projesi için adım atıldı...

Murat Kurum: Kanal Ankara'nın temellerini atıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İmrahor Vadisi'ndeki Kanal Ankara olarak bilinen yaklaşık 193 bin metrekarelik alanın da bugün temelini atıyoruz. 2019 yılı içerisinde büyük bir kısmını tamamlarız'' dedi.

Kanal Ankara, İmrahor'dan başlayıp Mogan'a uzanacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bölgede Eymir Gölü ile Mogan'ı birbirine bağlayan Ankara'nın en güzel millet bahçelerinden birini kuruyoruz. 35 kilometrelik Kanal Ankara projesiyle şehrimize gerçekten çok farklı bir eser kazandırıyoruz." dedi.

Kanal Ankara'nın ihalesi çok yakında!

Ankara halkının merakla beklediği ve 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal Ankara projesinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak...

Kanal İstanbul'un alternatifi, Kanal Ankara!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Bakan Kurum, Vadi Ankara Projesi'ne ilişkin detayları paylaştı.

Mustafa Tuna'dan flaş Kanal Ankara açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Kanal Ankara projesinin detaylarını paylaştı. Başkan Tuna, Kanal Ankara projesinin tüm çalışmalarının tamamladığını söyledi.

Kanal İstanbul imar planı çalışmalarında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Kanal İstanbul'un imar planı çalışmaları son aşamaya geldi. Projenin yapım ve işletmesine yönelik finansal model çalışmaları ile yapım ihale şartnamelerinin hazırlanmasına devam ediyoruz." dedi...

Kanal Ankara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kanal Ankara projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor. 9.2 kilometrelik Kanal Ankara projesi 7 bölümden oluşacak...

Kanal Ankara'nın proje çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna başkent projeleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Tuna, Kanal Ankara'nın proje aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Melih Gökçek'in spor kulübü derneklerine tahsis ettiği tesisler geri alındı!

Melih Gökçek'in Ankapark ve Kanal Ankara projesini öncelik listesinden çıkarıp, yeni mezarlık projesini de iptal eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şimdi de Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde spor kulübü derneklerine tahsis ettiği spor tesislerini geri aldı.

Kanal ankara imar planı Haberi

Kanal ankara imar planı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 30 Mart seçimlerinde vaadettiği, İmrahor Vadisi’nden Mogan Gölü’ne kadar uzanan geniş alanda yapılacak olan ve vadi üzerinde turizm ve ticaret kullanımı ağırlıklı yapılaşmayı öngören ‘Kanal Ankara’ projesinin Nazım İmar Planı askıya çıktı.


30 gün askıda kalacak plana yapılacak itirazların ardından proje hayata geçirilecek.

Plana göre, İmrahor Vadisi yapılaşmaya açılarak ‘orta yoğunluklu konut alanı’, ‘ticaret alanı’, ‘ticaret-konut alanı’, ‘ticaret-turizm alanı’, ‘kamu hizmet alanı’ ve ‘belediye hizmet alanı’ şeklinde değerlendirilecek. Proje kapsamında 15 adet turizm tesisi inşa edilecek, sağlık ve spor tesisleri, yüzme havuzları, otopark, müze, konser ve konferans salonları, yaşlı ve engelli bakım merkezleri, kreşler, lokantalar, büfeler, çok katlı mağazalar ve iş merkezleri yapılacak.


ŞEHİR PLANCILARI PROJEYE KARŞI


İmrahor Vadisi’nin Ankara’nın en önemli doğal alanı olduğunu, yapılaşmanın doğayı...