09 / 05 / 2024

Kanal Edirne açıldı mı

Kanal Edirne açıldı mı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl hayata geçirileceğini müjdelediği Kanal Edirne projesinin büyük bir bölümü tamamlandı.

Kanal İstanbul'a 2024 yatırım programında 10 bin TL ödenek ayrıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 sene önce duyurduğu 'çılgın proje' Kanal İstanbul'a 2024 yatırım programında 10 bin TL ödenek ayrıldığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Türkiye, Kanal İstanbul'a kavuşacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısına katıldı, burada açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Kanal İstanbul'a CHP'ye rağmen kavuşacak" dedi.

103 emekli amiral için soruşturma açıldı! 

Montrö Boğazlar sözleşmesi ve Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik ortak bildiri yayınlayan 103 emekli amiral için soruşturma açıldı. 

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

Kanal İstanbul güzergahındaki Şamlar Köyü imara mı açıldı?

Şamlar Köyü’nün 2 milyon metrekarelik merasının da imara açıldığı öğrenildi. İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Meraya lüks konut ve AVM yapılmasının önü açılmış oldu" diye konuştu.

Kanal İstanbul’a sıfır konumdaki mera imara açıldı!

CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, köylünün 1 milyon metrekarelik mera arazisine 'hülle'yle el konulup TOKİ’ye devredildiğini ileri sürdü. "Bu arazi de Kanal İstanbul planları ile konut ve ticaret imarına açıldı. TOKİ’den sonra kimin eline geçecek, takip edeceğiz" diye konuştu. 

Alipaşa Kapalı Çarşısı WhatsApp oylamasıyla yeniden açıldı!

Edirne'de koronavirüs önlemleri kapsamında 27 gündür kapalı olan tarihi Alipaşa Kapalı Çarşısı yapılan oylamayla yeniden açıldı.

Kanal İstanbul'un internet sitesi açıldı!

Kanal İstanbul'un internet sitesi açıldı. www.kanalistanbul.gov.tr'de Kanal İstanbul’a ilişkin proje detayları ve merak edilen sorularının cevapları yayınlanıyor. 

Tokat Hıdırlık Sosyal Tesisi açıldı!

Kanal Tokat projesi kenarında yapımına başlanan Hıdırlık Sosyal Tesisi tamamlanarak, hizmete açıldı.

Edirne Saatli Medrese açıldı!

Edirne'de, restorasyonu tamamlanan, Fatih Sultan Mehmet'in de eğitim aldığı Saatli Medrese açıldı.

Mega projeler için 2.7 milyon metrekare imara açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3. Köprü’nün kesiştiği Arnavutköy’deki 2.7 milyon metrekarelik arazi imara açıldı. 

Kanal Edirne projesinde sona gelindi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Edirne'yi taşkınlardan koruyacak Kanal Edirne Projesi'nde sona geliyoruz. İnşallah kısa sürede bu projeyi de tamamlayacağız." dedi.

Kanal Edirne açıldı mı Haberi

Kanal Edirne açıldı mı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Edirne mitinginde Meriç Nehri'ni baypas ederek taşkınları engellemesi için yapımına DSİ tarafından 2015 yılında başlanan projenin hayata geçirileceğini açıklamıştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erdoğan, 7 bin 800 metre uzunluğundaki 50 metre genişliğindeki projenin kazı çalışmalarının tamamlandığını, taşkın önlemi olarak tehlike arz eden tüm derelerinde ıslah çalışmalarıyla 15 taşkın koruma tesisi inşaatının devam ettiğini belirtmişti.

Anadolu Ajansı muhabirinin derlediği bilgiye göre, kanal kazı işlemi ile kanal üzerindeki köprülerin inşaatı tamamlandı. Kanal Edirne Projesi kapsamında devam eden Meriç Nehri yatak temizliği ve tahkimatı işi ise devam ediyor. Sedde imalatlarının yüzde 25'lik kalan kısmı bu sene içerisinde tamamlanacak.


DSİ tarafından Meriç Nehri boyunca 6 bin metre ve Kanal Edirne boyunca 16 bin metre olmak üzere toplam...