29 / 04 / 2024

Türkiye, Kanal İstanbul'a kavuşacak!

Türkiye, Kanal İstanbul'a kavuşacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısına katıldı, burada açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Kanal İstanbul'a CHP'ye rağmen kavuşacak" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısına katıldı ve burada gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul'la ilgili son dakika açıklamaları yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Kanal İstanbul'a CHP'ye rağmen kavuşacak" dedi. Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye, Kanal İstanbul a kavuşacak!

- Kanal İstanbul konusundaki beyanlarıyla bile ne anayasa ne yasa ne devlet adabı tanıdıklarını, millete zerre kadar saygılarının olmadığını açıkça ortaya koymaktadırlar. 'Eğer kredi verecek olursanız bunu ödemeyiz.' diyorlar. Değerli kardeşlerim, bunlar daha şimdiden 'Ya devlet nedir, devlet yönetmek nedir?' Bunlardan haberleri bile yoktur. Uluslararası bir tahkim mekanizması vardır, bundan da haberleri yok. Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödemedik mi? Ödedik. Ama bunlar devlet değil, zillet. Bunlar böyle bir şeye talip. Hayal bile değil, bunların iktidar olma süreci. Türkiye, Kanal İstanbul'a CHP'ye rağmen kavuşacak.

- İstanbul'a karşı sorumlulukları yerine getirmeyenlerin Kanal İstanbul projesiyle ilgili ileri geri konuşmaları kendilerini komik duruma düşürmekten başka bir işe yaramaz. Şehrin depreme hazırlık çalışmalarından kıyılarını işgal eden müsilaja kadar hiçbir ciddi meselesinde dişe dokunur herhangi bir çabasını görmediklerimizin Kanal İstanbul'a karşı kampanya yürütmesi zavallılık işaretidir. 'Bu proje yeteri kadar tartışılmamış.' Biz tam 11 yıl önce kamuoyuna açıkladık ve günden itibaren tartıştık. Ne zaman ki milletvekilliğine aday olduk, o zaman dedik ki 'Bizim çılgın projemiz Kanal İstanbul.' Bunların siyasette zamanı takip diye bir anlayışı yok. 

Türkiye, Kanal İstanbul a kavuşacak!

 Projenin hemen yanıbaşında Avcılar var. 'Baktık, yerler hazırladık. Buralara yerleşebilirsiniz' diyeceğiz. Gerekirse taşıyacağız. Niye? İstiyoruz ki vatandaşımız çok daha güvenli yerlerde yaşamaya devam etsin. Depreme dayanıklı yeni konutlar inşa etmek suretiyle de İstanbulumuzda bu operasyonları yapıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin, böyle dev bir proje ülkelerin milli gurur kaynağıdır. Milletimiz her şeyi görüyor. Vakti saati geldiğinde herkese hak ettiği muameleyi yapacaktır. 

Kanal İstanbul'dan yıllık 8 milyar dolarlık gelir elde edilecek!

Dünya Kanal İstanbul'u konuşuyor!


Geri Dön