12 / 05 / 2024

Kanal Edirne açılışı

Kanal Edirne açılışı

Meriç Nehri'nde DSİ tarafından 2015 yılı kasım ayında 45 milyon lira bütçe ile başlatılan 'Kanal Edirne' projesinde kazı çalışmalarının yüzde  99'u tamamlandı. 

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Samsung Galaxy S23 Ultra'nın kutu açılış videosu tanıtılmasına günler kala sızdı! 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Checkout Tech isimli bir YouTube kanalı geçtiğimiz saatlerde Samsung Galaxy S23 Ultra'nın kutu açılış videosunu paylaştı.Peki, Samsung Galaxy S23 Ultra'nın fiyatı ne kadar olacak? 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir!

Silivri Mimar Sinan Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde, uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir." dedi.

İstanbul Gıda Toptancıları'ndan Kanal İstanbul açıklaması! 

 İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, Kanal İstanbul'un gıdacılara değer katacağını dile getirerek projenin açılışı için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

Aydın Şalcı'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Kanal Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yüksek Mühendis Aydın Şalcı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Aydın Şalcı, “Kanal İstanbul’dan gemiler geçemez” dedi.

Tokat, Sinop, Kastamonu, Çankırı ve Amasya'dan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Tokat, Kastamonu, Çankırı ve Amasya'da sivil toplum kuruluşları, Sinop'ta AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki verdi...

İstanbullular Kanal İstanbul'a itiraz için il müdürlüğüne akın etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbullulara çılgın proje Kanal İstanbul'a  “itiraz” çağrısının ardından yurttaşlar İstanbul Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Beşiktaş ve Ataşehir’de yer alan merkezlerine akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'a en kısa sürede başlıyoruz!

Kanal İstanbul hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz ve Kanal İstanbul'a başlıyoruz" dedi...

Kanal İstanbul'a müşteri bulunursa bu yıl başlayacak!

Kanal İstanbul Projesi'nin maliyetinin yaklaşık 15 milyar dolar olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul'a müşteri bulunamaması durumunda, kendi imkanlarımızla 2019 içerisinde start verme hedefimiz var" dedi.

Kanal Edirne'deki köprülerin yapımı tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl hayata geçirileceğini müjdelediği Kanal Edirne projesinin büyük bir bölümü tamamlandı.

Kanal Edirne yıl sonunda tamam!

7 bin 800 metrelik Kanal Edirne projesinde, çalışmaların yüzde 90 tamamlandı. Proje yıl sonunda tamamlanacak...

Kanal Edirne projesi yıl içinde tamamlanacak!

DSİ Genel Müdürlüğünün Edirne'de hayata geçirdiği ve bu yıl tamamlayacağı Kanal Edirne ile Meriç Nehri'nin taşkınları son bulacak.

Kanal Edirne’de son rötuşlar yapılıyor!

Meriç Nehri suyunu bay-pas edecek Kanal Edirne’de son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Kanal Edirne açılışı Haberi

Kanal Edirne açılışı


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Meriç Nehri baypas edilerek oluşturulan 7800 metrelik kanal projesi, Edirne'nin, Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin ardından 4'üncü nehri olacak şekilde planlandı.

2 bin metreküp/saniye seviyesinde taşan Meriç Nehri artık 2 bin 500 seviyesine de çıksa, taşkınlar olmayacak. Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır Meriç Nehri üzerinde devam eden, 'Kanal Edirne' projesi ile birlikte gerçekletirilen, Karaağaç Tahliye ve Drenaj Kanalı ile 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi su baskınından kurtarılıp 7 kilometre uzaklıkta tekrar Meriç Nehri'ne bağlantı yapılacak.