04 / 05 / 2024

Kanal Edirne yıl sonunda tamam!

Kanal Edirne yıl sonunda tamam!

7 bin 800 metrelik Kanal Edirne projesinde, çalışmaların yüzde 90 tamamlandı. Proje yıl sonunda tamamlanacak...



Türkiye ile Yunanistan sınırını oluşturan Meriç Nehri üzerine Devlet Su İşleri, (DSİ) tarafından yapımına başlanılan Kanal Edirne projesinde, çalışmaların yüzde 90 tamamlandı. Kanal Edirne 7 bin 800 metre uzunluğunda olacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Edirne Valisi Günay Özdemir, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Meriç Nehri taşkınlarının şehri etkilemeden önleneceğini ifade etti. 

"Taşkınları şehri etkilemeden önlemiş olacağız"

Kanal Edirne'nin bu yıl sonu hayata geçirilmesini hedeflediklerini ifade eden Vali Özdemir, "Kanal Edirne'yi, yüzde 90'a yakın bitirdik. Özelikle kanal çalışmaları tamamlandı. 5 tane köprüden 4 tanesi yapıldı. Şu anda 5'inci köprüyü de tamamlamak üzereyiz. Bu Eylül ayı sonunda köprü çalışması tamamlanacak. Bu yıl içinde de, 'Kanal Edirne'yi' hizmete sokmuş olacağız. Kanalın devreye girmesiyle Edirne taşkınlarla ilgili belirli oranda korunmuş olacak. Bu 500 yıllık sel ve taşkın olaylarına göre hesap ettiğimizde, Meriç Nehri taşkınlarını şehri etkilemeden önlemiş olacağız. Bu da gelecekte taşkın olaylarının asgariye inmesini sağlayan önemli bir çalışma olacak" ifadelerini kullandı.

Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu yıl Meriç Nehri'nde taşkınla ilgili ciddi su seviyesinde yükselme oldu, bu da aslında bizim o bölgedeki çalışmamızı önemli ölçüde etkiledi. Ve bu sene yağış olarak da ülkemiz, Türkiye'nin hemen her tarafı ve Balkanlar, Bulgaristan çok önemli yağışlar aldı. Bu da bizim buradaki faaliyetlerimizde gecikmeye neden oldu. En kısa zamanda bunu telafi edeceğiz" 

Kanal Edirne'nin çevresine çok güzel alanlar inşa edileceğini ifade eden Vali Özdemir şunları söyledi; "İnsanların yürüyüş yapıp eğlenebilecekleri, aslında Edirne halkına sosyal anlamda hizmet edecek alanlar yapılacak. Tabi o bölge Meriç, Tunca, Karaağaç bölgesi, bizim turizm alanımızda da Edirne'ye katkı sağlayan bölge. Kanal Edirne projesi hayata geçtikten sonra da çalışmalarını yaptık çevre düzenlemesini de birkaç yıl içinde tamamlayıp, hizmete açacağız. Kanal Edirne, 8 kilometre bir alan, burada su sporları da yapılacak. Karaağaç, tarımda çok önemli topraklara sahip. Kanal Edirne'nin tamamlanmasının ardından, bur toprakların buradan sulanması için proje çalışmalarımız devam ediyor"


Geri Dön