04 / 05 / 2024

Kanal Edirne ne zaman tamamlanacak

Kanal Edirne ne zaman tamamlanacak

Meriç Nehri suyunu bay-pas edecek Kanal Edirne’de son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Kanal Edirne projesinde sona gelindi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Edirne'yi taşkınlardan koruyacak Kanal Edirne Projesi'nde sona geliyoruz. İnşallah kısa sürede bu projeyi de tamamlayacağız." dedi.

Kanal Edirne'de son 100 metre!

Taşkınlarla yaşamak zorunda kalan Edirne halkının gözü tamamlanmasına 100 metre kalan Kanal Edirne projesine çevrilmiş durumda.

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

TOKİ Edirne konut başvurusu ne zaman, şartları neler?

TOKİ Edirne konut başvurusu ne zaman, başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak? İşte merak edilen detaylar...

2023 TOKİ kura çekiliş tarihleri! TOKİ kuraları ne zaman, hangi gün çekilecek? İzmir, Edirne, Tekirdağ...

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ertelenen TOKİ kuralarının çekileceği tarih binlerce kişi tarafından sorgulanmaya başladı. İzmir, Edirne ve Tekirdağ’da yaşayanlar, TOKİ İzmir kuraları ne zaman, hangi tarihte? sorusuna yanıt arıyor.

TOKİ Mart 2023 kura takvimi belli oldu mu? İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Edirne kuraları ne zaman? TOKİ'ye başvuran baksın!

TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin peş peşe belirlendiği kura tarihleri merakla araştırılıyor. TOKİ Mart 2023 kura takvimi belli oldu mu? İzmir, Tekirdağ, Edirne kuraları ne zaman? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna yanıt verdi. Peki Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Buğdayda bugünkü alım fiyatı ne kadar? Buğday kaç lira? TMO, Konya, Edirne Ticaret Borsası 16 Haziran 2022 fiyat listesi

Rusya ve Ukrayna savaşının sürmesi, kurlardaki artışa bağlı şekilde mazot ve gübre gibi maliyetlerde yaşanan yükselişler, buğday fiyatlarının da yukarı tırmanmasına neden oluyor. Buğdayda bugünkü alım fiyatı ne kadar? Buğday kaç lira? TMO, Konya, Edirne Ticaret Borsası 16 Haziran 2022 fiyat listesi.

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı olmasının sebebi ne?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Kanal İstanbul'da hangi çalışma ne zaman yapılacak?

Kanal İstanbul projesi kapsamında ne zaman hangi işin yapılacağı belli oldu. Projenin iş akış programı açıklandı. İşte o program...

Kanal İstanbul ne zaman açılacak?

Birçok denizci Kanal İstanbul'un açılmasını dört gözle bekliyor. Gemi kaptanı ve işletmeci Vehbi Koç, Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul projesinin ihalesi ne zaman yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul'a ilk kazmanın vurulacağı tarih belli oldu. Peki Kanal İstanbul projesinin ihalesinin ne zaman yapılacağı belli mi?

Kanal İstanbul'da son durum ne?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çılgın proje Kanal İstanbul'da son durum ne? Merak edilen sorununun yanıtını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum verdi...

Kanal Edirne ne zaman tamamlanacak Haberi

Kanal Edirne ne zaman tamamlanacak

Meriç Nehri'nin taşkına neden olması sonrasında ırmak yatağını bay-pas etmesi sebebiyle 2015 yılı Ağustos ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan projede sona geliniyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Nehrin Arda Nehri ile birleştiği noktada oluşabilecek 2 bin 562 metreküp/saniye debinin bin 789 metreküp/saniyelik kısmının nehrin ana yatağından ve 773 metreküp/saniyelik kısmının da Kanal Edirne'den geçirilmesi hedeflenen projede, taşkının bertaraf edilmesi planlanıyor. 

Kanal Edirne'nin 7 bin 800 metre uzunluğundaki kanal çalışmasının tamamı kazıldı. Proje, Karaağaç Mahallesi girişindeki kanal üzeri köprüsünün tamamlanması sonrası hizmete alınacak. Bu çalışmanın da 5 hafta içinde tamamlanacağı öngörülüyor. 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu,  yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Edirne’ye son 15 yılda 3 milyar 550 milyon lira yatırım...