27 / 04 / 2024

TOKİ Edirne konut başvurusu ne zaman, şartları neler?

TOKİ Edirne konut başvurusu ne zaman, şartları neler?

TOKİ Edirne konut başvurusu ne zaman, başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak? İşte merak edilen detaylar...



12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 500 bin konut üretileceği belirtildi.. Buna göre, Türkiye'nin dört bir yanında konut ihtiyacını karşılamak için büyük bir projeye imza atan TOKİ, 5 yıllık büyük bir hedefle gündemde. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 yıl içinde 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki;  TOKİ  Edirne konut başvurusu ne zaman, başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak?

TOKİ'DEN 500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ

12. Kalkınma Planı kapsamında kentlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi için dar ve orta gelirlilere yönelik Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2024-2028 yıllarında 500 bin konut üretileceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM'ye sunulan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'nda, kentsel dönüşüm, şehirleşme ve konut ile çevrenin korunması ile ilgili başlıklar kaydedildi.

Kalkınma Planı dahilinde, "Afet tehlikesi ve riski altındaki alanlarla bu alanların dışındaki riskli yapıların sağlıklı ve güvenli yaşamayı esas alacak şekilde dönüştürülmesine yönelik uygulamaları etkinleştirmek ve yaygınlaştırmak" temel amaç olarak açıklandı. Plana göre, kentsel dönüşümün şehir dokusuna, estetiğine ve kimliğine uygun, yerinde dönüşüm anlayışı ile değişik kentsel sorunlarla ortaya çıkan ihtiyaçlar gözetilecek ve müdahale türlerini içerecek şekilde bir yaklaşım uygulanacaktır.

 TOKİ Edirne konut başvurusu ne zaman, şartları neler?

Yapı stoku ve kentsel altyapı niteliği, can ve mal kaybı açısından afet risk durumu, etkilenen nüfus çoğunluğu, toplumsal etkiler, finansman gereksinimi gibi faktörler esas alınarak öncelikli dönüşüm alanları belirlenecek. Bu plan kapsamında gayrimenkullerin gerçek değerleri tespit edilecek olup değer artışlarının kentsel dönüşümde finansman kaynağı şeklinde kullanılması sağlanacak. Kentsel dönüşüm uygulamalarındaki anlaşmazlıkların ise daha hızlı çözüme ulaştırılması için ihtisas mahkemeleri oluşturulacak.

TOKİ EDİRNE KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

TOKİ'nin Edirne kentinde bu proje kapsamında kaç konut yapılacağı henüz açıklanmadı. Henüz konuya ile ilgili resmi açıklama yapılamadığı kaydedildi.

TOKİ Karaman projesi için geri sayım başladı! Beklenen proje 14 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

TOKİ Rize Çayeli projesi 13 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

TOKİ Kayabaşı projesiyle megakente 163 yeni konut geliyor! 

 


Geri Dön