29 / 04 / 2024

Kanal İstanbul araplar arazi

Kanal İstanbul araplar arazi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

TAKPAS'ın iptali ve Kanal İstanbul'da Arapların aldığı arazi miktarı TBMM'de!

Belediyelere görev alanı dışındaki taşınmazları sorgulama yetkisi veren TAKPAS Protokolü'nün iptal gerekçesi ve Kanal İstanbul güzergahında Arap şirketlerce satın alınan arazi miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul güzergahındaki arazilerle ilgili tespitlerimiz devam ediyor!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Araplar tarafından alınan arazilere de değindi.

Araplar Kanal İstanbul çevresinden 300 dönüm arazi aldı!

Kanal İstanbul yapılacağı bölgede bulunan Arnavutköy'de, 300 dönüm arazi satın alan 3 Arap girişimcinin tapu bilgilerine ulaşıldı...

Arapların Kanal İstanbul güzergahından metrekarelerce arazi aldığı ortaya çıktı!

Çılgın proje Kanal İstanbul güzergâhında projenin açıklanmasından sonra Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın da arazi satın aldığı ortaya çıktı. 

Araplar, Kanal İstanbul'a finansman sağlamak istiyor!

Bahreyn İslami Bankası Üst Yöneticisi Jarrar, Kanal İstanbul'la ilgili "Arap yatırımcılar, bu gibi projelere devlet tahvili, sukuk gibi enstrümanlarla yatırım yapmak ister" şeklinde ifadelerde bulundu. 

Kanal İstanbul projesi arazi fiyatlarını arttırdı!

Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Kanal İstanbul'un yeri henüz açıklanmadı ancak güzergahta olacağı tahmin edilen yerlerde arazi fiyatları tavan yaptı.

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Kanal İstanbul araplar arazi Haberi

Kanal İstanbul araplar arazi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a neden karşı olduklarını açıkladığı basın toplantısından sonragazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Başkan Ekrem İmamoğlu'na çılgın proje Kanal İstanbul güzergâhında Katar Emiri'nin annesinin arazi satın aldığı ortaya çıktığında tüm arazi hareketlerinin incelendiği yönünde yaptığı açıklamanın hatırlatılarak tespitleri soruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un böyle bir arazi hareketliliği olmadığı yönündeki açıklamasının doğru olmadığını dile getiren İmamoğlu; “Sayın bakan çok yanlış cümleler kuruyor üzülüyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanı, ‘çevre' ve ‘şehircilik' adına konuşmuyor. Söylediği sözler ne yazık ki çelişkili. 1 milyon 150 bin nüfuslu şehri, 500 bin nüfuslu akıllı kent olarak açıklayıp insanların gözünü boyamaya çalışıyor. Çevre ve Şehircilik bakanı böyle konuşmamalı. Emin bir şekilde ‘arsa hareketi yoktu' diyor. Bir örnek vereyim; 2011'den...