02 / 05 / 2024

Araplar, Kanal İstanbul'a finansman sağlamak istiyor!

Araplar, Kanal İstanbul'a finansman sağlamak istiyor!

Bahreyn İslami Bankası Üst Yöneticisi Jarrar, Kanal İstanbul'la ilgili "Arap yatırımcılar, bu gibi projelere devlet tahvili, sukuk gibi enstrümanlarla yatırım yapmak ister" şeklinde ifadelerde bulundu. 



24. İslami Bankacılık Konferansı (GCC), bu yıl Bahreyn'de düzenleniyor. Bahreyn İslami Bankası Üst Yöneticisi (CEO) Hassan Jarrar, bankacıların sorularını yanıtladı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Jarrar, "Bu bölgede ülkeler, Türkiye’yi bir büyüğü gibi görür. Türkiye’nin demokratik ve laik bir ülke oluşu, bölgede rol model oluşturuyor. Çoğu ülke bunu başaramadı" dedi.

 

Araplar, Kanal İstanbul a finansman sağlamak istiyor!


Jarrar, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) oluşan GCC ülkelerinde istikrarsızlığın sürmesi halinde Arap sermayesinin Türkiye’ye doğru göç etmeye devam edeceğini de ifade etti. 


"Gayrimenkul ve turizm alanında yatırım gelecek"

Jarrar, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'ye ağırlıklı olarak gayrimenkul ve turizm alanında yatırım yapacağını belirtti. 


Türkiye de İslami bankacılıkta da gelişim olacağını iddia eden Jarrar, Türkiye’nin, gayrimenkul açısından Avrupa’ya göre bazı avantajları bulunduğunu, kültürel yapısı, gelenekleri ve toplumsal yapısıyla da Arap yatırımcıları çektiğini belirtti. 


Jarrar, Brexit ile beraber gayrimenkul sektöründe yatırımların ne yöne gideceğini kimsenin bilemediğini söyledi. Jarrar, "Londra'da uzun süre kalmayacaksanız ev sahibi olmak çok maliyetli. Buradan hareketle İngiltere'de gayrimenkul yatırımlarının azalacağını düşünüyoruz. Daha fazla Arap sermayesinin Asya'ya doğru yöneleceğini öngörüyoruz. Türkiye'nin bu coğrafya ile yakınlığı ve tarihi bağını göz önünde bulundurduğumuzda sadece mevduat değil, gayrimenkul yatırımlarının da Türkiye’ye kayacağını düşünüyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

 

Araplar, Kanal İstanbul a finansman sağlamak istiyor!


Kanal İstanbul'a ilgi başladı

Jarrar, Arapların Türkiye’den daha fazla gayrimenkul alımı yapacağını söyledi. Jarrar'a Kanal İstanbul da soruldu. Kanal İstanbul gibi projelere finansman sağlama ve yatırım yapma konusuna ilişkin soru üzerine de, Jarrar "Arap yatırımcılar, bu gibi projelere devlet tahvili, sukuk gibi enstrümanlarla yatırım yapmak ister" ifade etti. 


Fikirtepe'de ev almış

İstanbul'un Fikirtepe bölgesinden ev alan Jarrar, "Türkiye'nin geleceğine, tarihine güveniyorum, yemeklerini seviyorum, İstanbul'u seviyorum. Aynı zamanda Beşiktaş taraftarıyım" dedi. 


6 soruda Kanal İstanbul güzergahı!


Geri Dön