02 / 05 / 2024

kanal istanbul cevap mektubu

kanal istanbul cevap mektubu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Kanal İstanbul" projesi ile ilgili brifing verme talebini kapsayan bir mektup sundu.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Diyanet'ten Kanal İstanbul açıklaması: Kooperatiften haberimiz yok!

Kanal İstanbul projesi güzergahında konut yapmak için Diyanet çalışanlarının kooperatif kurduğu iddialarına Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan cevap geldi...

Ekrem İmamoğlu'ndan Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul açıklamalarına cevap!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Kanal İstanbul'un planlarına itiraz edeceğini söyledi ve "Hukuksal anlamda hangi zemin var ise o zeminde mücadelemize devam edeceğiz." dedi...

Bakan Cahit Turhan Kanal İstanbul için tarih verdi!

Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul projesi ile ilgili çıkışlarına cevap veren Ulaştırma ve Altyyapı Bakanı Cahit Turhan, ''İlk kazma bu yıl vurulacak. Hedefimiz 2026'da hayata geçirmek'' diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul videolarıyla ilgili eleştirilere yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ekranlarında Kanal İstanbul Projesi ile ilgili bilgilendirme videolarıyla ilgili gelen eleştirilere cevap verdi.

Ekrem İmamoğlu: Her vatandaş Kanal İstanbul'a itiraz etmeli!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’a neden karşı olduğunu 15 maddede açıkladıktan sonra basın mensuplarına cevap verdi.

Kanal İstanbul bölgesinde ranta geçit yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul’la ilgili sorulara cevap verdi. Kanal İstanbul’un ÇED sürecinde sona yaklaştıklarını söyleyen Kurum, bölgede arazi rantına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Kanal İstanbul'a 74 milyar liralık kaynak!

Karar Gazetesi köşe yazarı Taha Akyol, bugünkü yszısında ''Kanal İstanbul gibi bir inşaat projesine 74 milyar lira kaynak tahsis etmek “sanayi ve ihracat odaklı politika” sayılabilir mi?'' sorusuna cevap verdi.

Kanal İstanbul'da mülkiyet sorunu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündemle ilgili sorularına cevap verdi. İmamoğlu, Kanal İstanbul’un tehlikesini ve tehdidini anlatacak kelime bulamadığını söyledi.

Kanal İstanbul’un güzergahından arsa alanlar riske mi giriyor?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Katar Emiri’nin annesi Kanal İstanbul projesi güzergahında 44 dönüm arazi almasıyla ilgili 3 soruya cevap verdi. 

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na çok sert Kanal İstanbul yanıtı!

Çılgın proje Kanal İstanbul'a 'cinayet projesi' diyerek karşı çıkan İBB Başkanı İmamoğlu'na, Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'dan çok sert cevap geldi...

Erdoğan'dan Karamollaoğlu'na Kanal İstanbul cevabı!

Erzurum mitinginde açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip,Erdoğan, "Kanal İstanbul'a gerek yok' diyerek göreve geldiğinde Kanal İstanbul projesini durduracağını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na cevap verdi.

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul cevap mektubu Haberi

kanal istanbul cevap mektubu

ATO Congresium'da düzenlenen "Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi"nin açılışının ardından gazetecilerin sorularına cevap veren İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin'in özel kaleminden aranarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından büyükşehir belediye başkanlarına ödül verileceğinin söylenmesi üzerine CHP'li belediyeler olarak toplantıya katılmaya özen gösterdiklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İmamoğlu, "Biz buraya katılmaya özen gösterdik. Birinci sebebi, Türkiye Belediyeler Birliği bizim. Bilmeyenler için söyleyelim Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye'deki bütün belediyelerin bütçelerinden para kesilerek bütçesi yönetilen bir kurumdur. Şu anda o belediyeler birliğinin en fazla parasını ödeyen İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Mersin gibi ilk sıraları teşkil eden belediyelerin bütçesiyle bu arkadaşlarımız orada görev yapıyorlar. Bugün ne yazık ki nezaketsiz bir gün olmuştur. Burada bütün belediyeler var." diye konuştu. 

İmamoğlu,...