05 / 05 / 2024

Kanal İstanbul çevresinde kimin ne kadar arazisi var

Kanal İstanbul çevresinde kimin ne kadar arazisi var

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP'nin Kanal İstanbul projesine karşı çıkar gibi görünse de aslında desteklediğini söyledi. Özkan, "CHP'liler Kanal İstanbul güzergahında çok ciddi arsalar aldılar, araziler kapattılar" dedi...

Kanal İstanbul'un 3 etaplık ana imar planları da iptal edildi! 

Kanal İstanbul'un çevresinde hayata geçirilecek Yenişehir’in, 3 etap halinde hazırlanan ana imar planları da mahkeme tarafından iptal edildi. İşte mahkemenin sunduğu gerekçeler...

TOKİ'nin Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edeceği 844 konutluk 1. Etap için imzalar atıldı!

Kanal İstanbul güzergahında inşa edilecek konut projelerinin 844 konutluk etabı için, 19 Ocak'ta 1 milyar 159 milyon lira bedelle TOKİ ile Gürtaş Yapı ile sözleşmeye imza atıldı. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul çevresine yapılacak 27 bin 250 konutun imar uygulaması askıda!

Kanal İstanbul’un çevresinde, Arnavutköy Baklalı’da yapılacak toplam 27 bin 250 konutun net arsa tapularının belirlenip inşaat ruhsatı alınmasının önünü açacak imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk proje ihalesi iptal edildi!

TOKİ'nin Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de yapacağı 844 konutluk projenin ihalesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin İstanbul'daki 50 bin sosyal konutu Kanal İstanbul çevresinde yapılacak iddiası! 

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İstanbul’da inşa edilecek 50 bin sosyal konutun 20 bininin Kanal İstanbul’un etrafında kurulacak Yenişehir sınırları içinde olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara ve bütün tepkilere karşın süreci hızla devam eden Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in imar uygulamasının onaylanmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Peki Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzargahından arsa alacak iddiası!

Başakşehir Belediyesi'nin, Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in sınırları içinde toplam 27 bin metrekarelik arsa satın alacağı ileri sürüldü. Kentsel dönüşümde kullanılmak için alınacağı ifade edilen arazilerin değeri takdir komisyonunca tespit edilecek.

Kanal İstanbul'un ihaleleri yenilenecek mi?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek 3 bin 100 konutluk TOKİ ihalelerinin iptal edildiği duyurulmuştu. Muhalefet, iptalin arkasında ekonomik krizin olduğunu iddia ederek, hükümetin yakında bütün projeyi askıya alacağını ileri sürüyor.

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihalelerinin tümü iptal oldu!

TOKİ, Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de etaplar şeklinde gerçekleştireceği konut projeleri için çıktığı 5 ihaleden 3’ünü geçen günlerde iptal etmişti. Geri kalan 2 ihale de dün iptal edildi.

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

Kanal İstanbul çevresinde kimin ne kadar arazisi var Haberi

Kanal İstanbul çevresinde kimin ne kadar arazisi var

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, kamuoyunda tartışmalara neden Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak değerlendirme yaptı.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Kanal İstanbul projesine, Montrö Sözleşmesi kapsamında uluslararası bir tepki ve itirazın olmadığını ve bu projenin çevreye olumsuz değil, olumlu etkilerinin olacağını söyleyen Özkan, "Bugün İstanbul ciddi bir tehdit  altında. Yaklaşık 16 milyon insanın yaşadığı bu şehir, her geçen gün artan gemi trafiğine bağlı olarak, köprüden geçen insanlarımızın karşı karşıya kaldığı risklere ve boğazdan geçen feribotların karşı karşıya kaldığı riske baktığımızda, 1990'larda yanan ve 6 ay yangını devam eden tanker facialarının gelecekte karşı karşıya kalınmayacağının garantisini kimse veremiyor. İstanbul'u bu olası facialardan korumak için Kanal İstanbul'a ihtiyaç var" diye konuştu.

'İstanbul'un havası, suyu ve denizi korunmuş olacak'

Bilimsel çalışmalar ve ÇED...