02 / 05 / 2024

Kanal İstanbul eski güzergahı

Kanal İstanbul eski güzergahı

Kanal İstanbul'un eski güzergahı neresiydi sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 30 milyon metrekare alanda kurulacak olan Kanal İstanbul projesinde 1 milyon 120 bin 280 kişi yaşayacak.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Kanal İstanbul projesi müsilajı ortadan kaldıracak mı?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde Kanal İstanbul'u ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün açıklamalarını kaleme aldı.

Hikmet Sami Türk'ten Kanal İstanbul açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul Projesini” gerçekleştirmek için adımlarını hızlı bir şekilde atacaklarını belirtti. Devlet, Milli Savunma ve Adalet eski Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul’un bütçesi hazır!

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Havalimanı'nın 5 yıllık kirasıyla Kanal İstanbul'un yapılacağını açıkladı.

Süheyl Batum Kanal İstanbul yolundaki arazisini böyle açıkladı!

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Süheyl Batum, Yeni Şafak gazetesinin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul haberine yanıt verdi.   

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

Yabancı gemiler, Kanal İstanbul'a neden daha fazla ödesin?

Eski Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı İbrahim Tez, Kanal İstanbul projesi hakkında "Montrö nedeniyle serbest geçiş hakkı olan yabancı gemiler neden ve nasıl daha fazla ücret ödeyecekleri kanala yönlendirilecekler?" dedi...

Kanal İstanbul'la Türkiye Montrö’yle elde ettiği hâkimiyeti kaybeder mi?

Eski Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kanal İstanbul'un Montrö dışında olmasının bir sorun olduğunu belirtti. "Karadeniz’e çıkmak isteyen ama Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkeler buradan rahatça girip çıkabilir. ‘Biz Montrö’yü delmedik ki, Kanal İstanbul Montrö tarifinin dışında’ diyebilir" diy

Eskişehir'de Kanal İstanbul için 5 bin imza toplandı!

Kanal İstanbul'a itiraz dilekçesi yazmak isteyen vatandaşlar, soğuğa ve yağmura rağmen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne akın etti. Kanal İstanbul projesine yapılacak itirazların süresi bugün sona eriyor.  

Kanal İstanbul'a itiraz için imza atmayan belediye çalışanın darp edildiği iddiası!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanı, CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz etmek için düzenlenen imza kampanyasına destek vermek istemediği için stant görevlileri tarafından darbedildiğini iddia etti.

İmamoğlu'nun Kanal İstanbul'a yaptığı 15 itiraza, Mustafa Ilıcalı'dan 15 yanıt!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün basın toplantısı yapıp “Felaket projesi” dediği Kanal İstanbul projesine neden karşı çıktığını 15 maddede anlattı. Eski AK Parti Erzurum Milletvekili Prof Dr. Mustafa Ilıcalı, İmamoğlu’nun itirazlarına yanıt verdi...

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak gelecek hafta kapsamlı bir rapor hazırlayacaklarını söyledi. Davutoğlu, "İstanbul'u savunmasız bırakır. Proje siyaset üstü taşınmalı. Savunma sorunları soğuk şekilde ele alınmalı" diye konuştu.

Oğuz Gündoğdu: Kanal İstanbul'un depremleri tetikleme konusunda bir etkisi olmaz!

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, " ‘Kanal İstanbul Projesi'nin, depremleri tetikleme konusunda bir etkisi olmaz" dedi.

Kanal İstanbul eski güzergahı Haberi

Kanal İstanbul eski güzergahı

Kanal İstanbul'un eski güzergahı neresiydi sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 453 milyon metrekare alandaki Yenişehir'in 30 milyon metrekarelik kısmında kurulacak olan Kanal İstanbul 44 kilometre uzunluğunda olacak. 


7.5 milyon kişilik Yenişehir'deki projede 1 milyon 120 bin 280 kişi yaşayacak. 25 metre derinliğe sahip projenin toplam maliyeti ise 20 milyar dolar olacak. 


Kanal İstanbul'un eski güzergahı neresiydi?

Kanal İstanbul'un eski güzergahı neresiydi sorusunun yanıtı Silivri – Ortaköy – İnceğiz – Gökçeli – Çanakça - Dağyenice güzergahı olarak belirlendi. Bu bölgeden Karacaköy, Evcik Barajı'ndan Karadeniz'e bağlanan bölümde istimlak edilecek arazilerin çok olması nedeniyle vazgeçildi.


400 metre genişlikte olacak Kanal İstanbul'da genişlik Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metreden 2.200 metreye kadar artacak. Projenin yeni güzergahı ise Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz...