27 / 05 / 2024

Kanal İstanbul imara açılan araziler

Kanal İstanbul imara açılan araziler

Çılgın proje Kanal İstanbul’a ilişkin çalışmalar hız kazandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda askıya çıkan imar uygulamasıyla güzergahta yer alan Firuzköy Mahallesi’nde metrekarelerce tarla vasfındaki toplam 4 arazinin imara açılması kesinleşti. 

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı açıklamada Kanal İstanbul çevresindeki tarım arazilerinin imara açılması vaadiyle büyük vurgun yapıldığını iddia ederek, Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler'' dedi.

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Kanal İstanbul güzergahındaki 4 arazinin imara açılması kesinleşti!

Çılgın proje Kanal İstanbul’a ilişkin çalışmalar hız kazandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda askıya çıkan imar uygulamasıyla güzergahta yer alan Firuzköy Mahallesi’nde metrekarelerce tarla vasfındaki toplam 4 arazinin imara açılması kesinleşti. 

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

Kanal İstanbul’a sıfır konumdaki mera imara açıldı!

CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, köylünün 1 milyon metrekarelik mera arazisine 'hülle'yle el konulup TOKİ’ye devredildiğini ileri sürdü. "Bu arazi de Kanal İstanbul planları ile konut ve ticaret imarına açıldı. TOKİ’den sonra kimin eline geçecek, takip edeceğiz" diye konuştu. 

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in detayları belli oldu!

Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’e ilişkin detaylar netleşiyor. Arnavutköy’ü kapsayan birinci etapta tarlalar imara açılacak. Tarlalarda oteller, fuar alanı, teknoloji ve lojistik merkezi kurulacak.

Ülgür Gökhan: İmara açmadan önce inceleme yaptık!

Geçtiğimiz yıllarda imara açılan ve imara açıldığı gibi hızla inşaat faaliyetlerine başlanan, Karacaören ovasında vatandaşlar yerleşmeye ve yaşamaya başladılar. Başkan Gökhan, dün Kanal İstanbul projesi ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaparken, Karacaören ovasına da değindi...

Kanal İstanbul için çok ciddi uyarı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, çılgın proje Kanal İstanbul için çok kritik uyarılarda bulundu.  Gökçe, "Bu İstanbul'un kuzeyini imara açacak rant projesidir. Kentin nüfusu 25 milyon olacak. İstanbul Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü'yle birlikte Trakya'da bölge nüfusu

Mega projeler için 2.7 milyon metrekare imara açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3. Köprü’nün kesiştiği Arnavutköy’deki 2.7 milyon metrekarelik arazi imara açıldı. 

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul imara açılan araziler Haberi

Kanal İstanbul imara açılan araziler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un anayasası sayılan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planını delerek Kanal İstanbul projesinin çevresine kurulacak “Yenişehir”i plana işlemişti. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, projeye ilişkin alt ve üst ölçekli planlar da hazırlanıp askıya çıktı. Bakanlıkta bugün proje güzergahında bulunan Avcılar Firüzköy Mahallesi’ndeki tarla vasfında 4 parsele ilişkin imar uygulaması yapıldı. Kültürel tesis, anaokulu, cami ve park gibi alanlar ile parsel sınırları da kesinlemiş oldu.

“BU NE ACELE”

CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman “Yine etaplar halinde 18 uygulamaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca askıya çıkarılmaktadır. Cumhuriyet tarihinde bu kadar hızlı ilerleyen imar plan uygulaması yoktur. Yeni dönemde Kanal İstanbul kanunun da meclise geleceği söylenmişti, ihalenin bu seneye yetiştirileceği, ihaleden önce de kanunun ve yeni şehrin tüm etapların 18 uygulamasının...