26 / 07 / 2024

Kanal İstanbul sorunu

Kanal İstanbul sorunu

Gila Benmayor Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Profesör Cemal Saydam'ın Kanal İstanbul projesi yorumlarına yer verdi...

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

CHP’den Kanal İstanbul paylaşımı: Bu bütçe ile İstanbul'un riskli yapı sorunu çözülebilir!

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Kanal İstanbul Projesi’ne ayrılan bütçe ile neler yapılabileceğine ilişkin bir paylaşım yaptı...

Kanal İstanbul'un sanayiye ve sanayicilere etkisi!

Kanal İstanbul projesiyle birlikte Hadımköy bölgesinin göl havzası özelliği ortadan kalkabileceğini söyleyen Federasyon Genel Başkanı Muammer Ömeroğlu, ''Bu hususta sanayicilerin girişimiyle 18'inci madde sorunu çözülebilir'' dedi.

Kanal İstanbul'da mülkiyet sorunu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündemle ilgili sorularına cevap verdi. İmamoğlu, Kanal İstanbul’un tehlikesini ve tehdidini anlatacak kelime bulamadığını söyledi.

Kanal İstanbul'a harcanacak parayla yeni iş kaynakları yaratılabilir!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, "En büyük sorun işsizlik diyoruz ama iktidar sanki ülkenin böyle bir sorunu yokmuş gibi duymazdan gelmeye, umursamamaya ve bu sorunu çözecek çareler üretmek yerine Kanal İstanbul gibi fantezi projelere büyük kaynaklar ayırmaya çalışıyor" dedi...

İstanbul, Kanal İstanbul'la nefes alacak!

TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul'un trafik sorunu ile ilgili konuştu. Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un rahat bir nefes alacağını söyledi.

Boğaz sorunu Kanal İstanbul'la çözülecek!

BİLKENT Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi (Bilkent EPAM) Direktörü Prof. Dr. Hakan Berument, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Berument, projenin gerekliliği hakkında açıklama yaptı.

Başakşehir Altınşehir'de ruhsat sorunu çözüldü!

İmar barışının gelmesiyle Başakşehir Altınşehir Mahallesi'nde ruhsat sorunu çözüldü. Kanal İstanbul'un geçtiği bölgede 3. Havalimanı-Halkalı Metro Hattı inşaatı başlayacak.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Kanal İstanbul sorunu Haberi

Kanal İstanbul sorunu

GEÇENLERDE, “Kanal İstanbul'u rafa kaldırmak değil tümden unutun” diyen Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Profesör Cemal Saydam’ı dinledim.

Kanal İstanbul yapıldığı takdirde Marmara ve Karadeniz’e neler olacağını harita ve grafiklerle görünce dehşete kapıldım.

Prof. Saydam, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin "Mimarlar Bu Ay Neyi Konuşuyor" toplantısının bu ayki konuğuydu.

Kar kış demeden sunumu için Ankara’dan İstanbul'a gelen Prof. Saydam, kimyager ve deniz bilimci.

ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü'nde, Profesör Emin Özsoy ile birlikte uzun yıllar denizlerimizi incelemiş.

Akdeniz, Marmara, Boğazlar sistemini, Karadeniz'i ezbere tanıyor.

Marmara'daki akıntının Karadeniz'e ulaştığını kanıtlamak için ekibiyle tam 4 kere İstanbul Boğazı'nın altını kırmızıya boyamış.

Haliç’in mavi rengine kavuşmasının arkasındaki isim.

“Haliç temizlenir dedik çünkü bilimsel verilere dayanıyorduk” diye konuşuyor, işte bu yüzden Kanal İstanbul projesi ortaya atılırken hiçbir bilim insanına danışılmamasını tuhaf...