06 / 05 / 2024

Kanal İstanbulda kaç kişi yaşayacak

Kanal İstanbulda kaç kişi yaşayacak

Kanal İstanbul nüfusu ne olacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 20 milyar dolarlık yatırım bedeli ile inşa edilecek olan projede toplam 1 milyon 120 bin 280 kişi yaşayacak.

Celal Şengör açıkladı: Türkiye giderek o ülke ile birleşecek maalesef kaçış yok...

Yer bilimci Celal Şengör, katıldığı bir Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda herkesi meraklandıran yorumlarda bulundu. Şengör, dünyada büyük değişimler yaşanacağını anlatarak, kaçışın olmadığını ifade etti. İşte, Şengör'ün, Türkiye ile bir ülkenin birleşeceğini açıklaması ve haberin ayrıntıları..

TOKİ Arnavutköy 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! Kanal İstanbul manzaralı 621 yeni konutu kaçırmayın!

TOKİ Arnavutköy 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi... Kanal İstanbul manzaralı 621 yeni konutu kaçırmayın... İşte TOKİ Arnavutköy Baklalı projesi detayları...

Şeyma Subaşı 'özel' kanalına zam yaptı! 66.99 lira olan ücret bakın kaç TL oldu?

Acun Ilıcalı'nın eski eşi Şeyma Subaşı ilk önce 66.99 lira olarak açıkladığı Instagram abonelik ücretine zam yaptı. Bakın Subaşı'nın talep ettiği yeni ücret ne kadar, kaç TL oldu?

Kanal İstanbul'un inşaatı kaç yıl sürecek?

Bir televizyon programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu proje inşaatının 5 yıl süreceğini açıkladı. 

Murat Kurum: Kanal İstanbul'da mahalle kültürü yaşatılacak!

Kağıthane Meydanı açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'da mahalle kültürünün yaşatılacağı mekanlar oluşturulduğunu dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul çağrısı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili olarak, "Kanal İstanbul hayalinden vazgeçmeleri lazım. Oraya vereceğiniz 80-90 milyar lirayı getirin başka bir yerde harcayın" dedi.

Kanal İstanbul'un ilk ihalesi yapıldı!

Kanal İstanbul projesinin etki alanında kalan 'tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınarak başka bir konumda yeniden inşa edilmesi işi' için yapılan ihaleye 5 firmadan teklif geldi...

Kanal İstanbul'un ilk ihalesi bugün!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul için bugün ilk ihaleye çıkılıyor. İhale, tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınarak başka bir konumda yeniden inşa edilmesi işi için yapılacak...

50 soruda Kanal İstanbul!

Kanal İstanbul projesinin sitesi açıldı ve cevapsız kalan bir çok soru cevabını buldu. Kanal İstanbul projesinin amacı nedir? Kanal İstanbul’un lokasyonu tam olarak  neresidir? Kanal İstanbul kaç yıl sürecek? Kanal İstanbul’un inşaat maliyeti nedir? İşte 50 soruda Kanal İstanbul...

Ekrem İmamoğlu: Her gün bir bakan 'kanal uzmanı' oluyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına yanıt vererek; “Muhatabım bakanlar değil. Her gün bir başka bakan, 'kanal uzmanı' oluyor " dedi..

Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın, hodri meydan. Kuralım komisyonu araştıralım, kaç Katarlı, kaç Birleşik Arap Emirliğinden, kaç Arap sermayesi, yandaş AKP müteahhidi çıkacak,  acaba numunelik CHP çıkacak mı?" dedi...

Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Kanal İstanbul inşaatı ne zaman başlayacak? Kanal İstanbul neden yapılıyor? Kanal İstanbul yapım maliyeti ne kadar? Kanal İstanbul ihalesi ne zaman? Kanal İstanbul'un kapasitesi ne kadar? Kanal İstanbul'dan günde kaç gemi geçecek? İşte Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Kanal İstanbul'la kaç kişi istihdam edilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul’a ilişkin yaptığı konuşma esnasında “Arkadaşlarımız, burada şimdilik en az 500 bin kişinin istihdam edileceği bir imkân diyorlar” dedi ve daha sonra ekrandan okuduğu sunumda "10 binin üzerinde yeni istihdam burada sağlanacak" ifadelerini kullandı...

Kanal İstanbulda kaç kişi yaşayacak Haberi

Kanal İstanbulda kaç kişi yaşayacak

Kanal İstanbul projesi Yenişehir içinde 30 milyon metrekarelik alanda kuruluyor. Toplam 7.5 milyon nüfusa sahip Yenişehir'de kurulacak Kanal İstanbul nüfusu ne olacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 


453 milyon metrekare alanda hayata geçirilecek Yenişehir'deki Kanal İstanbul 20 milyar dolarlık yatırım bedeli ile inşa edilecek. 


Kanal İstanbul'un;

Derinliği 25 metre

Uzunluğu 44 kilometre

Genişliği 400 -2.200 metre olacak. 


Kanal İstanbul nüfusu ne olacak?

Kanal İstanbul nüfusu ne olacak sorusunun yanıtı şu şekilde belirlendi.Yeni Şehir'in Kanal İstanbul kısmında toplam nüfus 1 milyon 120 bin 280 olacak. 


Kanal İstanbul projesi; Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e doğru uzanacak. Proje tam olarak 


Küçükçekmece – Başakşehir (Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri) – Arnavutköy Karaburun Köyü'nde kurulacak. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir projeleri için tıklayınız