21 / 05 / 2024

kanal istanbulun inşaatı ne zaman başlayacak

kanal istanbulun inşaatı ne zaman başlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili "Ne bu acele ya, 'kazmayı vuracağız' ne kazması bu ya" dedi.

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy projesinin inşaatı yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam ediyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen ve çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi kapsamında bulunan Dursunköy 2. etap konut projesinin inşaatı, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürüyor.

Kanal Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kanal Yapı İnşaat Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Akın Şahin tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul inşaatının son durumuna ilişkin önerge verildi!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatıyla ilgili soru önergesi verdi. 

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

Kanal İstanbul'un inşaatı kaç yıl sürecek?

Bir televizyon programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu proje inşaatının 5 yıl süreceğini açıkladı. 

Kanal İstanbul'un inşaat çalışmalarına ilişkin dikkat çeken iddia!

Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, Kanal İstanbul için inşaat çalışmalarının 25 Nisan’da başlayacağını ileri sürdü. Yıkıcı, bu tarihten önce vatandaşların itiraz etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Kanal İstanbul'un inşaatı nedeniyle İstanbul'da yaşanacak sıkıntılar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin inşaatı süresince İstanbul trafiğinde yaşanacak sıkıntılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hsn Kanal Altyapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hsn Kanal Altyapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Haluk Hasanoğlu tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul, inşaat maliyetinin 50 katı işlem hacmine talip!

Sabah Gazetesi Ekonomi yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin bugünkü yazısında 'çılgın proje' olarak adlandırılan Kanal İstanbul'un inşaat maliyetinin 50 katı bir işlem hacmine denk gelen 500 milyar dolara talip olduğunu belirten bir yazı kaleme aldı..

Nikaragua'da kanal projesinin inşaat çalışmaları başlıyor!

Orta Amerika ülkelerinden Nikaragua'da, hükümet 50 milyar dolarlık kanal projesinin çevreye etkisini araştıran çalışmayı resmen kabul etti. HKND adlı şirkete, inşaata ve yapı tasarımı işine başlaması için yetki verdiği ifade edildi.

Edirne'de baraj inşaatında göçük meydana geldi!

Göçük altında kalan 4 işçiden 1'i kurtarıldı, diğer işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor. Alınan bilgiye göre, Hamzadere Barajı kanal inşaatında beton dökme işlemi sırasında göçük meydana geldi. Bu alanda çalışan işçilerden 4'ü göçük altında kaldı.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

1980 yılında Ayazma Deresi yol ve kanal inşaatı tamamlanacakmış!

1980 yılında Ayazma Deresi yol ve kanal inşaatı tamamlanacakmış. Açıktan akan Ayazma Deresi çevre sağlığına zarar veren ve ulaşımı engelleyen Dere üzerine bin 500 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde yol yapılacakmış.

kanal istanbulun inşaatı ne zaman başlayacak Haberi

kanal istanbulun inşaatı ne zaman başlayacak


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili flaş açıklamalar yaptı. "Hangi devlet yetkilisi çıkıp size Kanal İstanbul projesini anlattı?" diye soran Başkan İmamoğlu, "Ne bu acele ya, 'kazmayı vuracağız' ne kazması bu ya" şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

-Marmara Deniz tehlikede, canlılar tehlikede.

-Ben akılı her projeyi en az ortaya koyacak kadar Bu ya kanal ya İstanbul ikileminde çok önemli bir iştir. İstanbullunun hiç bilgi sahibi olmayanların önüne bunu tek tek anlatacağız. Bekleyin Ocak ayının ilk haftası çalıştay yapacağız.

-Ne bu acele ya, ‘kazmayı vuracağız’ ne kazması bu ya. Kanal İstanbul bu basit bir iş değil, oraya kazma vurulmaz.

-Kazma sokma değil bu Kanal İstanbul Çocuk oyuncağı değil bu. 16 milyon İstanbullu hukuki hakkını arar.