03 / 05 / 2024

kanal istanbulun proje bedeli

kanal istanbulun proje bedeli

Selin Sayek Böke “ CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı.” dedi.

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Kanal İstanbul'un imar planlarının 3 etabı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Proje alanını kapsayan, "İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı" değişikliği ile buna uygun olarak hazırlanan imar planlarının 7 etabından 3'ünü onayladı...

Kanal İstanbul depremi etkiler mi?

8 senedir tartışılan çılgın proje Kanal İstanbul son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Peki profesörler Kanal İstanbul için ne diyor?

Kanal İstanbul güzergahındaki arazilerle ilgili tespitlerimiz devam ediyor!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Araplar tarafından alınan arazilere de değindi.

Ekrem İmamoğlu’ndan çok konuşulacak Kanal İstanbul açıklaması!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi durumunda onu ikna edebileceğini söyledi. Gazetecilerin 'Peki siz ikna olur musunuz?' sorusuna ise çok konuşulacak bir yanıt verdi.

Kanal İstanbul'la değerlenen bölgeler!

Artık kesinlik kazanan Kanal İstanbul ile birlikte bu bölgeler gelişerek, yerleşim ve ulaşım anlamında İstanbul’a büyük ve olumlu bir katkı sağlayacak. Proje ile yepyeni kentleşme alanları oluşacak...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kanal İstanbul'a dava açıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Eyüp Muhcu, Kanal İstanbul proje ile ilgili olarak, "Süre kaybetmeden, başka oldu bittilere meydan vermeden dava açarak hukuki süreci başlatacağız" dedi...

Kanal İstanbul, Montrö’nün dışında mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje Kanal İstanbul’la ilgili yaptığı “Montrö sadece Boğaz’ı bağlar. Kanal İstanbul, Montrö’nün tamamen dışında olan bir şey” açıklaması tartışmalara neden oldu.

Kanal İstanbul, Çin medyasının ve yatırımcısının gündemi oldu!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Çince olarak paylaştığı “Kanal İstanbul” videosu, Çin medyasında geniş yer buldu. Dev proje Çinli yatırımcıların dikkatini çekti...

Fahrettin Altun’un Çince Kanal İstanbul paylaşımı dikkat çekti!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, çılgın proje Kanal İstanbul'a ilişkin İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan videonun Çincesini paylaştı.

‘Kanal İstanbul’ ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi!

Çılgın Proje olarak da bilinen Kanal İstanbul'un Montrö Boğazlar Sözleşmesiyle ilgisi nedir? Kanal İstanbul projesinin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne bir alternatif olarak sunulması doğru mu?

Kanal İstanbul referanduma gitmeli mi?

Çılgın Proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Hükümet, Kanal İstanbul'u savunurken, muhalefet projeye karşı çıkıyor. 

Kanal İstanbul'la ilgili önemli tespitler!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’la ilgili yüksek çevre mühendisleri tarafından hazırlanan incelemede önemli tespitler yer aldı.

kanal istanbulun proje bedeli Haberi

kanal istanbulun proje bedeli

ESKİ Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın 150 milyar lirayı bulacağını belirttiği CHP’nin seçim vaatlerine ilişkin CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke “Bizim vaatlerimiz 150 milyar değil, tam tamına 57.2 milyar TL. CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı. Kaynak orada” diye konuştu.


Yazılı açıklama yapan Sayek Böke her vaatlerini çok ince eleyip sık dokuyarak belirlediklerini dile getirerek şöyle devam etti:


 “CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı. Kaynak orada. Biz o kaynağı kanala kullanmak yerine insanımız...