29 / 09 / 2024

kanalizasyon çalışmasında çıkan mezar taşı

kanalizasyon çalışmasında çıkan mezar taşı

Kırşehir' in Kaman ilçesindeki kanalizasyon kazısı sırasında Roma dönemine ait mezar taşı çıkınca çalışma durduruldu. Çıkan mezar taşının 500 - 600 yıllık olduğu tahmin ediliyor...

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

1942 yılında Bebek İstinye yol çalışması ihaleye verilmiş!

1942 yılında Bebek İstinye yolu üzerindeki istimlak işleriyle yol inşaatının yol çalışmasının bir kısmı tamamlanmış. Bu çalışma 1942 yılının başında bir müteahhide ihale ile verilmiş.

Tahıl koridoru çalışmasından sonra Ukrayna'dan flaş buğday adımı: Her ay yüzde 50 artıyor

Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın limanlarda bekleyen tahıl dolu gemilerin yola çıkarılması için başlattığı tahıl koridoru çalışmasında ilk somut adım geldi. Ukrayna, ülkeden buğday başta olmak üzere tahıl ihracatı için dikkat çeken bir açıklama yaptı.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İstanbul Deprem Çalıştayı'nda bina güvenliğine vurgu yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan Deprem Çalıştayı’nda, İstanbul’un deprem riski tüm yönleriyle konuşuldu.

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe yenileme çalışması yapılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışması yapacak.

Kütahya'da 24 köy için imar çalışması yapılıyor!

Kütahya'da 24 köy için imar uygulaması çalışması yapılıyor. Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu imar çalışmalarında gelecek 25-30 yılı düşünerek hareket ettiklerini söyledi.

Kızılcahamam Kirmir Çayı ıslah çalışmalarında son durum!

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kirmir Çayı ıslah çalışması için ilçeye gelen DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, DSİ 51. Şube Müdürü Nihat Oğuz ve birim müdürleri ile çalışma sahasında incelemelerde bulundu.

Kuşadası Karaova'daki asfalt çalışmalarında sona gelindi!

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Karaova Mahallesi'nde bulunan Karaova, Selen Evler 3. ve Önder Sitesi 1. Sokaklar ve Flora Apart ile Havuzlukent sitesi yollarında sıcak asfalt döküm çalışmasında son aşamaya geldi.

Konya'daki kazı çalışmalarında mezar bulundu!

Konya'nın Ereğli ilçesinde Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ekiplerince yürütülen altyapı iyileştirme çalışması sırasında, Roma dönemine ait mezar bulundu.

Alanya Köprübaşı Yaylası’nda yol çalışması tamamlandı!

Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı asfalt ekibi Hacımehmetli Mahallesi’ne bağlı Köprübaşı Yaylası’nda 7 km’lik asfalt çalışmasını tamamladı.

Aksaray Yavuz Sultan Selim Mahallesin'de asfalt çalışması başlatıldı!

Aksaray Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Yavuz Sultan Selim Mahallesindeki tüm sokaklarına asfalt çalışması başlattı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye olarak altyapısı biten ve asfaltlanması gereken yolların düzenleneceğini belirtti.

kanalizasyon çalışmasında çıkan mezar taşı Haberi

kanalizasyon çalışmasında çıkan mezar taşı


Kırşehir'in Kaman ilçesinde kanalizasyon kazısı sırasında Roma dönemine ait mezar taşı bulununca çalışma durduruldu.


Sarıuşağı Mahallesinde yaşayan Metin Ertürk, evine kanalizasyon bağlantısı kurulması için Kaman Belediyesine müracaat etti.


Mahallede Belediye ekipleri tarafından başlatılan kanalizasyon kazısı sırasında dozerin kepçesine tarihi eser niteliği taşıyan mezar taşı takıldı. İşçilerin çalışması ile çıkarılan tarihi eser, belediyenin deposuna götürüldü.


Kaman Kalehöyük Müzesi'nden yetkililerin yaptığı incelemede, mezar taşının Roma dönemine ait olduğu belirlendi.


Belediye Başkanı Erhan Talu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanalizasyon kazısından mezar taşı çıkması nedeniyle kazı çalışmalarının durdulduğunu söyledi.


Talu, Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin kazı alanında yapacağı incelemenin ardından çalışmalara devam edilip edilmeyeceğine karar verileceğini ifade...