24 / 05 / 2024

kanalizasyon sıkıntısı ne olacak

kanalizasyon sıkıntısı ne olacak

Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Atasoy, Didim'e bağlı olan Akbük körfezinde yer alan mahallelere bağlı sahillerdeki yazlık konutların kanalizasyon alt yapı sorununun olduğunu ifade etti.

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde...

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Gayrimenkulde 'kat karşılığı' sıkıntısı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, gayrimenkulde 'kat karşılığı' sıkıntısını kaleme aldı. İşte o haber...

İnşaat sektöründe demir sıkıntısı yaşanıyor!

İnşaat sektörü temsilcileri demir bulmakta zorlandıklarını dile getirdiler. Demir sıkıntısı çözülmezse şantiyelerin duracağını söyleyen temsilciler, “Demirin alternatifi yok. İnşaat ve yan sektörler zarar görür” açıklamalarını yaptılar.

Adanalı müteahhitler altyapı sıkıntısı çekiyor!

İş adamı Ali Uğur Akbaş, Adana'da inşaat ve müteahhitlik sektörünü değerlendirdi. Akbaş, müteahhitlerin en büyük sıkıntısının altyapı olduğunu belirtti.

Kilis Elbeyli'de konut sıkıntısı TOKİ ile çözülüyor!

Kilis Elbeyli Belediyesi tarafından TOKİ projesiyle bölgedeki konut sıkıntısına son veriliyor. Belediye Başkanı Süleyman Şimşek konuyla ilgili açıklama yaptı.

İrlanda Dublin’de gayrimenkul sıkıntısı var!

Brexit sürecinin bu ay resmen başlamasıyla bankalar finans piyasalarını başka şehirlere taşıma yarışına girdi. Dublin'de vergi avantajlarıyla güçlü rakip ancak şehirde ticari gayrimenkul ya da konut sıkıntısı çekiliyor.

Nitelikli işgücü sıkıntısı inşaat sektörün büyümesini engelliyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'de nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu.

Hatay Hassalılar yeni köprüsüne kavuştu!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il geneli ulaşım sıkıntılarını en aza indirgemek amacıyla eskiyen ve tehlike arz eden köprü onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Deniz Karataş: Dönüşümde hafriyat sıkıntısı yaşanabilir!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, inşaat hafriyatının döküleceği alanın bulunmaması sebebiyle ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini belirterek "Cumanın gelişi perşembeden bellidir” diye konuştu.

Fikirtepe'de büyük sıkıntılar geride kaldı!

İNDER Başkanı Durbakayım: "Fikirtepe'deki problemler artık yoruldu ve yoğruldu. Halihazırda çözüm aşamasına geçildi ve çok büyük sıkıntılar geride kaldı" dedi.

Mersin'de İnşaat Ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin’de hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıyan firma ve şahıslara yönelik düzenlenen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.

BASF, Osmangazi Köprüsü’ne özel çözümler geliştirdi!

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, çelik ayaklarının sabitlenmesi için Osmangazi Köprüsü’ne özel çözümler geliştirdi.BASF, aktif deprem bölgesine inşa edilen Osmangazi Köprüsü için dayanıklı ve uzun bir servis ömrü sağlıyor.

kanalizasyon sıkıntısı ne olacak Haberi

kanalizasyon sıkıntısı ne olacak

Aydın'ın Didim ilçesindeki Akbük Körfezinde yer alan üç mahallenin kanalizasyon sorunu yaşadığı ve acil çözüm beklediği belirtildi. Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Atasoy, Didim'e bağlı Akbük körfezinde yer alan Fevzipaşa, Denizköy, ve Akbük mahalleleri ile bu mahallelere bağlı sahillerdeki yazlık konutların kanalizasyon alt yapı sorununun olduğunu ifade ederek, fosseptik çukurların zaman zaman taştığı ve mevcut arıtmaların da yetersiz olduğunu söyledi. 


Yazın bölgede nüfus artışının yaşandığı, sorunun çözümü için ilgililere durumun iletildiğini ve acilen çözüme kavuşması gerektiğini belirten Atasoy, vidanjör sayısının artırılarak bölgedeki fazla atık suların tamamlanmış olan Didim Arıtma Tesislerine taşınmasının ön görüldüğü ancak ulaşımdaki fiyatlandırmaların netleştirilemediğini ifade etti. 


Akbük Körfezinin kanalizasyon altyapı proje çalışmaların sürdüğü, ancak körfezde yeni bir arıtma tesisi yapılacağı ya da Didim arıtma tesisine pompalanacağı yönünde henüz...