05 / 05 / 2024

Kandiber Kalesi Hamza Karataş

Kandiber Kalesi Hamza Karataş

Osmancık Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulunca onaylanan Kandiber Kalesi restorasyon projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor.

Osmancık Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Osmancık Kandiber Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar onarılacak. Restorasyonun 400 gün sürmesi planlanıyor...

Çorum Kandiber Kalesi'ndeki tarihi surlar restore edilecek!

Çorum'daki Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Osmancık Belediye Başkanı Karataş, kalenin günümüze kalan surlarının aslına uygun olarak restore edileceğini söyledi.

Çorum'daki Bilaller Kültür Merkezi Konağı restore ediliyor!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum'da tarihi kale ile 4 konağı restore edecek. İskilip Redif Kışlası Restorasyonu ve Osmancık Kandiber Kalesi restorasyonu da OTA tarafından desteklenecek.

Ahmet Kara Kandiber Kalesi restorasyon çalışmalarını inceledi!

Çorum Valiliği’nin aylık değerlendirme toplantısı Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş Osmancık'ta yürütülen projeler ile ilgili bilgi verdi.

Kandiber Kalesi Osmancık'ı turizme kazandıracak!

Osmancık Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulunca onaylanan Kandiber Kalesi restorasyon projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor.

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,gazetecilere Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bodrum Kalesi Açıkhava sahnesi yenilendi!

Topluma katkı sağlamaya yönelik çeşitli kültür-sanat projeleri yürüten Doğuş Grubu, 2014 yılında Bodrum Kalesi içindeki konser alanını yenileyerek mekân sponsorluğunu üstlendi.

Harput Kalesi'nde çalışmalar devam ediyor!

Milattan önce 8. yüzyılda Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi’nde bu yıl yapılan çalışmalarda ortaya çıkan seramik buluntular, iç kale kısmında yerleşimin M.Ö. 2500’lere dayandığına işaret ediyor.

Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor!

“Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde yapılan çalışmalar sırasında keşfedilen ve 400 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dünyanın önde gelen antik parklarından biri haline getirileceğini söyledi.

Kandiber Kalesi restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Osmancık Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulunca onaylanan restorasyon projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor.

Kandiber Kalesi restore ediliyor!

Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları, başladı.Hamza Karataş, , restorasyon çalışmalarının sona ermesiyle kalenin, ilçe turizmine önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

Çorlu Kalesi korunacak!

Çorlu Kalesi'nin 1. ve 3. derece arkeolojik sit alanları ile arkeolojik sit etkileme geçiş alanına ait olması açısından da kalenin korunması gündemi İmar Komisyonuma devredildi.

Gevale Kalesi kazı çalışmalarında son durum!

Konya’ nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğiyle yürütülen Gevale Kalesi’ ndeki kazı çalışmalarındaki son durum değerlendirildi...

Kandiber Kalesi Hamza Karataş Haberi

Kandiber Kalesi Hamza Karataş

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş bulunan kalenin restorasyon çalışmalarının sorunsuz devam ettiğini söyledi. Çalışmaların sona çalışmaların ermesiyle ilçe turizmine önemli bir kazanım sağlanacağını ifade eden ilçe turizmine Karataş, "Şu anda kaleye ulaşımı kolaylaştıracak yürüyüş yolları aslına uygun olarak Anıtlar Kurulunun onay verdiği malzemelerle onarılıyor.


Aynı çalışmanın devamında ise seyir teraslan ve aydınlatma çalışması yapılacak" diye konuştu. "Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımız, yıllardır gezemedikleri kaleye kolaylıkla çıkabilecekler" diyen Karataş, seyir teraslarından tarihi Koyunbaba Köprüsü ve Kızılırmak ile Osmancık'ın diğer güzelliklerinin gözler önüne serileceğine dikkati çekti. Karataş, projenin ikinci etabında da kale surlarının onarılacağını sözlerine...