03 / 05 / 2024

kandıra villa yıkımı

kandıra villa yıkımı

Kocaeli Kandıra Babalı Köyü’nde imar izni olmadığı belirlenen 19 lüks villa yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek yıkım işlemi sırasında jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi üzerine kayıtlı olan ve kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen havuzlu villa için yıkım talebinde bulunuldu. 

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da yıkım kararı verilen okulda eğitime devam edilmesi meclis gündeminde!

İstanbul'da bir okul hakkında yıkım kararı verilmesine rağmen eğitime devam edildiği iddiası ve hakkında yıkım kararı verilen okul sayısı meclis gündemine taşındı. Saadet Partili'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Kandıra Gıda İhtisas OSB'yi 10 yıl geciktiren binada yıkım!

​​​​​​​Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini 10 yıl kadar erteleten binanın yıkımına başlandı.

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki villası için yıkım kararı!

Bitez’deki villasının ruhsata aykırı olduğu öğrenilen Yılmaz Özdil’e ait villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Özdil’in 142 metrekareden 310 metrekareye çıkardığı kaçak villa için 3 gün içinde yıkım kararı verildi...

Ordu'daki Belde Evler'de mahkeme kararına rağmen yıkım devam ediyor!

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sahil kenarında yapılan Belde Evler projesi için mahkeme yıkım işleminin durdurulmasına karar verdi. Fakat yıkım hala devam ediyor, belediye yıkımı durdurmadı...

Pendik'te asbeste rağmen yıkım ısrarı!

Pendik’te YTONG fabrikasının ‘millet bahçesi’ için yıkımı sürüyor. Fabrikanın çatısında bulunan malzemelerde kanser yapıcı asbest yer alırken, yıkımın önlem alınmadan yapıldığı kaydediliyor.

Bodrum'da imar planına aykırı yapıların yıkım işlemleri sürüyor!

Bodrum'da imara aykırı bölümleri tespit edilen otel, villa, rezidans ve lüks dairelerin yer aldığı 19 projede yıkım çalışmaları devam ediyor...

kandıra villa yıkımı Haberi

kandıra villa yıkımı


Kandıra’nın sahil köylerinden olan Babalı’da Kocaeli ve çevre illerde ikamet eden vatandaşlar tarafından hazine arazileri üzerine çok sayıda lüks villa yapılmış, imar izni bulunmayan villaların 9’u geçtiğimiz yıl yıkılmıştı. Büyükşehir Belediyesi bir yıl süreyle yaptığı çalışmalar sonucunda imar izni olmadan inşa edilen 19 lüks villa daha tespit etti. Villalarla ilgili yıkım kararı alan belediye Pazartesi sabahı bölgeye çok sayıda zabıta ekibini sevk ederek yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

GÜN BOYU SÜRDÜ

Geçtiğimiz yıl yıkım çalışmalarında vatandaşlarla zabıtaların karşı karşıya gelmesi ve küfürleşmeye varan tartışmaların yaşanması belediye ekiplerinin bu defa daha yoğun güvenlik önlemi almasına sebep oldu. Çok sayıda çevik kuvvet ve jandarma ile bölgeye giden zabıtalar lüks villaların yıkım işlemini gün boyu sürdürdü. Çoğu deniz kenarında manzaralı olarak inşa edilen villaların yıkımı sırasında...